2013. november 22., péntek

Fuerteventura - Kirándulás a keleti part mentén 1.

2013. November 7. 

Ma is csak szépen lassan, komótosan készülődünk és fél 11 körül indulunk csak el a mai napra tervezett kirándulásunkra a sziget keleti partja mentén dél felé. Elsőként Puerto del Rosarioban, a sziget fővárosában állunk meg. Ez a kis város összehasonlíthatatlan a tenerifei és lanzarotei nagyvárosokkal: Puerto de la Cruzzal, Puerto del Carmennel, Arrecifével vagy Santa Cruz del Tenerifével. Emezek hatalmas városok, igazi város struktúrával, míg Rosario inkább egy nagy falu, minden jellengezetsség  és látnivaló nélkül. 

Az egyik lepusztult vulkán Corallejo mögött (Montana de la Mancha):

Ahányszor átautózunk a sivatag útján, nem bírok ellánállni az autóból való fényképezésnek: 







Monatana Roja






Puerto del Rosario












Pár percet sétálunk Rosario kikötőjében, ami szépnek csak túlzással nevezhető. Utána legközelebb Caleta de Fuestében állunk meg. Eredetileg itt akartam szállást foglalni, de a település nem annyira tetszett, mint maga a szállás. A kikötőben egy elszeparált részen fókákkal lehet úszni (az árat nem néztük meg). 






Következő megállónk a sólepárló, ami a közelben van, de a végén mégsem nézzük meg...

2 megjegyzés:

  1. A fóka szabadon volt? Én még úgy sehol nem láttam a Kanárin...(csak állatkertben).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szabadon, írtam hogy elkerített kikötői részben. A víz alatt el volt kerítve az egész és a víz tetején is faoszlopokkal.

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről