2013. november 30., szombat

Fuerteventura - Oasis Park 1./ Állatkert

2013. November 10.

Mára az Oasis parkot terveztük, mivel születésnapom van és ez volt a kívánságom. :-)
Ez egésznapos program és mivel messze is van (80 km tőlünk), már 7:45-kor felkelünk. Totál szürke az ég és megint lóg az eső, bizonytalan vagyok, hogy mi legyen, de itthon ülni sem akarunk. Végül 9 órakor elindulunk és jó egy órát tart az út. 10:15-kor már alig találunk parkolót a parknál, úgy tele van. A belépő felnőttnek, fejenként 28 Euro és minden egyéb extra programra külön kell befizetni (tevegelés 8 Euro, fókával úszás stb..). A belépőárat kifizetve nagyot nyelünk, de azt kell mondjam, megéri, mert a park csodálatos, sőt azt is merem állítani, hogy a legcsodálatosabb állatkert, ahol valaha életemben jártam. 

Mivel 300 fotó van csak parkból, így ebbe a beszámolóba most csak kevesebbet teszek be és az állatokról majd később jönnek még extra fotók. 


Egy yuccapálmaféle és a termése:

A Loro Park az emlékeimben semmi ehhez képest, ami itt van. Eleve a park méretei leírhatatlanok és minden út úgy van kialakítva, hogy az embert egy dzsungel öleli át és szinte olyan érzése van, mintha egy trópusi nyaraláson a valós dzsungelben járkálna. Az állatoknak hihetetlenül nagy szabad teret adtak mindenhol, a kifutójuk nem is hat sosem ketrecként, sőt sokszor olyan, mintha szabadon élnének és sok helyen az ember, a látogató megy át egy-egy (nem veszélyes) állat "lakosztályán" keresztül. Tényleg sokszor úgy érezzük, hogy egy dzsungelben mászkálunk és állatok vesznek körül. Szóval ezt az érzést még egy állatkert sem tudta elérni, mindenhol érzékeli az ember, hogy az állatok be vannak zárva. De itt a bezárt állatok is mind hatalmas szabad térrel rendelkeznek. Már optikailag is olyan szuperjól van megoldva minden, hogy csak ámulunk és bámulunk és nagyon tetszik az egész. Kígyóshow ás áldozatai: 


Lemúrok:4 megjegyzés:

 1. Tényleg fantasztikus! :-) Némi hasonlóság van az itteni Selwo Safari Park-kal, de ahol Ti voltatok, talán még zöldebb és nagyobb lehet, amennyire képeken látom. Németo.-ban a Gelsenkirchen ZOOM -ot mondanám "hasonlónak", ahol rendkívül nagy tér biztosított az állatoknak, de amikor mi jártunk ott, még csak a park egyharmada készült el. Nagyon sok boldog szülinapot így utólag is! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen a szülinapit! :-) Még jön majd rengeteg kép ehhez később.

   Törlés
 2. Gyönyörű fotók. Tényleg nagyon szép az állatkert. Én is megkésve,de nagyon sok boldogságot kívánok születésnapod alkalmából. Jó olvásni a beszámolót, köszi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Anikó! Még sok állatos kép lesz.

   Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről