2012. november 14., szerda

Az Isten sem akarta - Szardínia

Pár napja már egyöntetűen eldöntöttük, hogy Szardínia lesz az úticélunk jövő nyáron. Meglepődésünkre igen kedvező repülőjegyárak voltak és nem csak csomagban, azaz az oda-vissza útra, hanem variációban is, hogy mondjuk északra (Olbia) repülünk és délről (Cagliari) jövőnk vissza, vagy fordítva. Az útikönyvek tegnap jöttek meg, a munkám miatt még nem volt időm belenézni, de dönteni kellett. Gyorsan végigmentem a sziget egész partvonalán a googl earth-ön és úgy ítéltem meg, hogy dél nekünk nem jön be, nagyon hosszan elnyúló strandok vannak, míg északon kis, zártabb öblöcskék, úgy egészében az észak sokkal jobban tetszett, bár azt sokkal drágábbnak mondják is. Így nagyon gyorsan elhatároztuk, hogy nem kell nekünk annyira sokat délen lennünk, hogy onnan is repüljünk vissza, jó lesz ez a Olbia-Olbia. Még, ami meglepő volt, hogy az autóbérlés semmivel sem lenne drágább a két különböző reptér esetében, mint egyformánál. 

Ma este leültünk foglalni. München - Olbia - München, Air Berlin társaság, a legolcsóbb jegy a kiszemelt dátumra 117 Euro volt. Remek ár, azt hiszem, hiszen az előtte még tervezgetett görög célokra dupla ennyiből jött volna ki egy emberre. Szóval foglalunk, beírok mindent, bankadatokat, folyton kiírja, hogy a bankadatainkat nem fogadja el. Már 3 különböző kártyával is próbáltuk, de egyiket sem. Végül eme hadművelet során még az internet is megszakadt. Kezdtem előlről, de ekkor már csak egy darab olcsó jegy maradt állítólag (vagy csak megjegyez az oldal és szívat  -büntet?, mert nem vittük végbe az előzőleg megkezdett foglalást - valahogy), a második főre már 50 Euroval drágább lett volna, de a program csak akkor enged külön áron venni, ha két külön foglalást intézünk, ha egyben akarjuk, akkor automatikusan mindkettőnknek a drágábbat számítja. Hát nem szemétség? Nagyon felment az agyvizem. Ezután megpróbáltam ismét, egy nappal későbbi dátumra, amire még volt ugyanolyan olcsó jegy (így egy nappal rövidebb lett volna az ottlét, mert a visszaútra már csak egy dátum volt olcsón), de hirtelenjében, 1 perc alatt, arra a napra is felment az ár 117-ről 168-ra. 
Gyorsan megkerestem közvetítőn keresztül (opodo) ugyanezt a jegyet, és ott volt még az olcsó áron, de ott viszon nem lehetett bankszámláról utalni, csak kreditkártyával, amire meg plusz 14 Eurot levontak. 
Az agyamra ment az egész, de bejelenthetem és kreálhatok mindjárt egy új számlálót is :-) hogy jövő év június végén, átmenőleg júliusba 16 napot Szardínián töltünk. Mehet a könyv olvasás, bogarászás, bérautó és szállások keresése, mert ez nem egy egy helyben ülős nyaralás lesz. 4 vagy 5 szállásra gondoltunk. Jippi!!! :-) 

3 megjegyzés:

  1. Nekem is nagy álmom (ha pozitív akarok lenni, akkor úti célom) Szardínia. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz. :) Bár még kicsit távoli, de várom majd a posztokat. Tök jó, hogy ilyen szuper helyre esett a választásotok. Jó szervezkedést! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Évi! Hát én is kíváncsi vagyok, mert eddig még semmit semtudok a szigetről, úgymond zsákbamacskát vettünk. :-)

      Törlés
  2. Kiváncsi vagyok a dátumra, mert most rákerestem ott, ahol írtam, és elég jó ár jött ki (ennél alacsonyabb) remélem nem nyírsz ki :-)))

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről