2012. november 4., vasárnap

Tenerife 2012 - Garachico és vacsora

2012. Október 14.

Hazafelé megállunk Garachicoban, ott akartunk fürdeni a lávamedencékben, de ma le vannak zárva, mert nagyon erős a hullámzás. Minket kiszív a hőség és haza akarunk menni a medencénkhez, de úgy elszállt az idő, hogy erre már nem lesz lehetőség.








V-ék elmennek az irányításunkkal a Charco del Viento-hoz, mi meg haza, és rögtön a Martianez bevásárlóközpontba, a vacsorát megvenni, ugyanis ma is együtt eszünk. Néha kicsit bánom, hogy folyton meghívom őket, mert ők még kalandoznak a szigeten, mi meg mehetünk hamarabb haza, vásárolni és főzni nekik, ük meg csak ki vannak szolgálva, mint a királyok, de végül aztán sosem bánom meg, mert az együtt töltött esték mindig kellemesek és mi már úgyis mindent láttunk szinte a szigeten és főleg pihenni jöttünk ide, úgyhogy nekünk végül is mindegy, hogy mivel ütjük el az időt.

Zuhanyozunk és elkezdünk főzni. U. egy dorádát kap, mert ő meg nem enné a garnélákat, mi pedig 800 grammot veszünk a hatalmas langusztákból (kevesebb, mint 4 Euro). Egy végtelenségig tart megpucolni őket, lecsavarni a fejüket, leszedni a vastag, éles páncélt, kikaparni a belüket. Undorító munka, nagyon is undorító, de megéri az eredményért!


A fokhagymás olajban sült langusztákat végül a zöldséges rizshez keverem – ahogy mi szeretjük. 19:15-kor jönnek V-ék és ma még nincs olyan hideg az erkélyen (estére mindig lehűl), így kint tudunk enni. Mindenki pukkadásig jól lakik.




Ma pedig ők mennek korán haza. Utána mi még sokáig kint sörözgetünk az erkélyen (vannak ilyen 1 literes üveges sörök, amiket totál viccesnek tartok) és kétszer is látunk hulló csillagot. Mindenki kíván valamit és természetesen nem áruljuk el a kívánságunk, hiszen a babona szerint, akkor az nem teljesül. (Az én kívánságom már másnap teljesül – részben! - erről majd a mindennapos blogomban fogok valamikor nem sokára írni.)


2 megjegyzés:

  1. Ezt a Garachico-t feljegyzem, nagyon tetszik! Jövő áprilisra tervezném be Tenerife-t, Sevilla-ból megy repülő, az a legegyszerűbb innen nekünk. Majd csemegézek Nálad, hol mit érdemes megnézni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Enikő, itt van a 2010-es bejegyzésemből Garachico, akkor tükörsima volt a víz, olaynkor nagyon vonzó belemenni: http://utazasbolond.blogspot.de/2010/10/tenerife-20104.html üdv, Andi

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről