2014. december 24., szerda

La Réunion - Le Grand Brûlé

November 25.

Pár kép még lemaradt a botanikus kertből:











A botanikus kert után már nagyon éhesek vagyunk és megállunk a tengerparton egy lakókocsis büfénél, ahol kebabot veszünk. Egy hatalmas kerek buciban van az egész, csontszáraz, de ízre finom. 5 Euro darabja. 




Még végigautózunk a sziget délkeleti oldalán, a lávafolyamon (Le Grand Brülé) átvezető úton (N2), de itt olyan borzalmas fáradtság tör ránk, hogy képtelenek vagyunk nyitva tartani a szemünket, mintha a kebabban altató lett volna. Jól ismerjük már az ilyen vulkánikus tájakat a Kanári-szigetekről, de mégis mindegyik magában valamennyire más. Egészen Piton Sainte-Rose-ig megyünk. 























Ahogy elhagyjuk a lávafolyamot, azonnal hihetetlenül zöldbe, bujába, dzsungelszerűbe vált a táj. Ezt a falut 1977-ben elöntötte és megsemmisítette egy lávafolyam, csak a templom maradt épen, így e lakosok ezt egy csodának tudták be és átnevezték utána a templomot Notre Dame des Laves-nak. 







Itt már annyira ki vagyunk purcanva, hogy a kocsiba ülünk és aludni akarunk. Iszonyú kínokkal, egymást bökködve, hangosan énekelve, egymást a kókadásból felélesztgetve bírjuk ki a Langevin völgyig, tovább nem, és oda behajtunk, és szunyókálunk pár percet az autóban, majd a patak hideg vizével élesztgetjük magunkat. 




Egy „Chérie FM” nevű rádióadót fogunk a szigeten végig, ami nagyon jó zenét játszik, sok és változatos zenét a 80-as évekből és hozzá frisseket is. Innentől kezdve a hazafelé úton is dugó van. Nagyon sokáig tart a hazaút. 
Utána még egy darabig elücsörgünk az erkélyen, skype-olunk a hazaiakkal. Nagyon jó találmány ez, hogy okos telefonról is lehet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről