2015. május 4., hétfő

Drezda - Az Elba két oldalán

Az óvárossal szemközt, az Elba másik oldalán az Újváros fekszik. Ide két hídon mehetünk át gyalogosan vagy villamossal. 

Az óváros a túlpartról nézve


Nekem valahogy nagyon Budapestet juttatja eszembe, akárcsak a vár felé néznénk át a Dunán. Nem? 


Budapest :-)




















Az "Arany lovas" "Erős Ágoston (? - szabad fordítás tőlem, Augustus der Starke) monarchiakirály lovas szobrát ábrázolja: 



A szoborral szemközt a platánfasorral szegélyezett főutca húzódik, ami sétálóutca, sok virággal, paddal, üzlettel és étteremmel. 













Barátaink voltak két éve, a nagy árvíz idején Drezdában és a Watzke nevű étteremben ettek, amit nagyon javasoltak nekünk. Igazából nem szeretünk javaslatra menni valahova enni, mert az ízlések mások és ami másnak ízlik, lehet, hogy nekünk nem jön be, de már éhesek voltunk és fáradtak is, így itt ettünk. 
Drezdában három Watzke étterem van és igazból a hely a saját kifőzésű, szűretlen söréről híres. Minden hónapban van egy tipikus sör, amit a hónap sörének hívnak, ez most sajnos már elfogyott így hónap végén nálunk, de így is jutott nekünk másik házi sörből. Mind a hatalmas adag étel és a sör is nagyon finom volt, árban átlagos és nagyon jól tettük, hogy az ajánlást elfogadva itt ettünk. 


cseh pörkölt fehérkenyér knödlivel: 


serpenyőben sült disznócsülök szószban:


Az Augustus hídon visszatértünk az óvárosba.










Csak 19 óra volt még, mehettünk volnamég akármerre, de nem bírtuk, hullafáradtan vonszoltuk magunk, a fejem is megfájdult, úgyhogy szépen hazavillamosoztunk a szállásunkra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről