2019. július 29., hétfő

Müncheni állatkert

A müncheni állatkertet (Hellabrunn) 1911-ben alapították, München déli részén, az Isar folyó egy szigetén, ami alapjában véve is egy természetvédeli terület volt. az első "Geo-állatkert" volt, ami azt jelenti, hogy az állatok nem a fajták szerint kerültek egymáshoz közel (mint pl. tigris és oroszlán, mint macskafélék), hanem geológiai származásuk szerint, azaz élőhely szerint, mint afrikai állatok stb. 
Kb. 18.500 állat és 740 faj él most az állatkertben, 40 hektárnyi területen, amelynek tipikus arculata, európai ártéri erdő. Igazából több ilyen adatot nem is akarok leírni. Egy szimpatikus állatkert, nagy hellyel az állatoknak. Egy egész napot tötöttünk el benne. 
Belépő: felnőtt 15,- , gyerek 6,- , egy felnőtt-egy gyerek 19,- ,két felnőtt, egy gyerek 33,- , éves belépő 49,- Euro (utóbbi igen kedvező szerintem).

Csak képekkel mesélek tovább: 













4 megjegyzés:

  1. Das ist ein Zoo in dem ich noch nie gewesen bin...bis nach Mitteldeutschland hatte ich ja so einige besucht^^

    Tolle Bilder hast du mitgebracht und ich bin überzeugt man kann sich dort bestimmt noch länger aufhalten. Der Preis ist wirklich günstig; finde ich klasse und es sind bestimmt einige Stammleute da die öfters hingehen. Selbst wenn es nur einmal im Monat wäre lohnt sich ein Jahresticket^^

    Danke fürs Mitnehmen und hab einen schönen Wochenstart

    Liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
  2. Remek fotósorozat! A szurikáták örök kedvencek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nekem is a szurikáták voltak a kedvenceim. ;-)

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről