2015. január 16., péntek

Hogyan lett Görögországból Izland?

Mielőtt egy árlistával folytatnám a réunioni beszámolót és utána belekezdenék a mauritiusiba, közbeiktatok egy bejegyzést, az első idei évre már biztos utazásunkról.

Szépséges tervünk született idénre, nyáron két hét Görögországgal...Chios és Ikaria szigetekre esett a választás. Chiosra kellett volna repülni és onnan kompolni oda-vissza. De egy röhej az egész, ami most repülőjegyárilag Münchenből nézve választékként kínálkozik. 

Pár éve még 100 Euroért voltak a Lufthansa jegyek Athénba oda-vissza és 45-ért Aegean járatok egy útra a szigetekre. Most a Lufthansa csak majdnem 400...Lehet menni "direktben" is Aegeannel, ami aztjelenti, hogy így előbb pihizünk és átszállunk Thesszalonikiben, majd mégegyszer ugyanezt Athénban, végül megérkezünk 8 vagy 11 óra múlva Chisora. Legolcsóbban 400 Euróért!! Ennyiért elmegyek Floridába vagy simán Dubaiba, amikor a Lufthansa akciózik!! És 12 óra alatt meg inkább Thaiföldre repülök, de nem Görögországba, ahova normálisan két óra alatt odaérek!! 

Csak a top szigetek: Rhodosz, Kréta, Kos és Korfu vannak 250-300 körüli áron, de ezeken mindegyiken jártam és totálisan valami újat vágytunk felfedezni...Így nagyon hirtelen, akkora 180 fokos fordulatot tettünk utazásilag, hogy nincs kedvünk pepecselni azzal, hogy összerakosgassuk ezt a görög utat, tisztára bonyolultan és drágán, hanem inkább elmegyünk telelni a nyárból Izlandra, ami egy hatalmas kaland lesz, persze összességében sokszorosa áron, mint Görögország lett volna. 

Előtte még felmerült Szicília, ahova 139 Euro a legolcsóbb repülőjegy, de bevallom őszintén, minden mediterrán hegy nagyjából ugyanolyan és két hetet a napon aszalódni, nem vonz annyira, mint ez a fergeteges kaland, ami Izlandban rejlik. 

kontinentális hasadék a Þingvellir Nemzeti Parkban

Gullfoss vízesés

a fény játéka a jéggel a Jökursarlón Gleccsernél

Landmannalaugar színeshegyei

Mind a 4 fotó  "pécsihornet"-től származik és az írásos engedélyével használom fel őket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről