2015. január 16., péntek

Hogyan lett Görögországból Izland?

Mielőtt egy árlistával folytatnám a réunioni beszámolót és utána belekezdenék a mauritiusiba, közbeiktatok egy bejegyzést, az első idei évre már biztos utazásunkról.

Szépséges tervünk született idénre, nyáron két hét Görögországgal...Chios és Ikaria szigetekre esett a választás. Chiosra kellett volna repülni és onnan kompolni oda-vissza. De egy röhej az egész, ami most repülőjegyárilag Münchenből nézve választékként kínálkozik. 

Pár éve még 100 Euroért voltak a Lufthansa jegyek Athénba oda-vissza és 45-ért Aegean járatok egy útra a szigetekre. Most a Lufthansa csak majdnem 400...Lehet menni "direktben" is Aegeannel, ami aztjelenti, hogy így előbb pihizünk és átszállunk Thesszalonikiben, majd mégegyszer ugyanezt Athénban, végül megérkezünk 8 vagy 11 óra múlva Chisora. Legolcsóbban 400 Euróért!! Ennyiért elmegyek Floridába vagy simán Dubaiba, amikor a Lufthansa akciózik!! És 12 óra alatt meg inkább Thaiföldre repülök, de nem Görögországba, ahova normálisan két óra alatt odaérek!! 

Csak a top szigetek: Rhodosz, Kréta, Kos és Korfu vannak 250-300 körüli áron, de ezeken mindegyiken jártam és totálisan valami újat vágytunk felfedezni...Így nagyon hirtelen, akkora 180 fokos fordulatot tettünk utazásilag, hogy nincs kedvünk pepecselni azzal, hogy összerakosgassuk ezt a görög utat, tisztára bonyolultan és drágán, hanem inkább elmegyünk telelni a nyárból Izlandra, ami egy hatalmas kaland lesz, persze összességében sokszorosa áron, mint Görögország lett volna. 

Előtte még felmerült Szicília, ahova 139 Euro a legolcsóbb repülőjegy, de bevallom őszintén, minden mediterrán hegy nagyjából ugyanolyan és két hetet a napon aszalódni, nem vonz annyira, mint ez a fergeteges kaland, ami Izlandban rejlik. 

kontinentális hasadék a Þingvellir Nemzeti Parkban

Gullfoss vízesés

a fény játéka a jéggel a Jökursarlón Gleccsernél

Landmannalaugar színeshegyei

Mind a 4 fotó  "pécsihornet"-től származik és az írásos engedélyével használom fel őket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése