2015. január 27., kedd

Mauritius - Chamarel, Black River Nemzeti Park

December 10.

Érdekes módon itt sokkal tovább tudunk aludni, mint Réunionon. Ma 8-kor ébredünk. Esik az eső és úgy tűnik egész éjjel is eshetett, mert már nagy pocsolyák vannak. Totálisan elveszi a kedvünket mindentől. Sokáig reggelizünk és várjuk, hogy elálljon az eső. Fél 10-kor ülünk autóba, hogy hova megyünk, még nem tudjuk, mert mindenütt borús az ég. Előbb beautózunk pár km-et a  Black River Nemzeti Parkba, az út végéig, ahol egy információs ház van, de minden kihalt. Vissza is fordulunk és úgy tűnik a hegyek felett oszladoznak a felhők, így elindulunk a Chamarelhez. 





Itt 200 Rupia a belépő, erre nem is emlékeztünk régebbről, hogy sorompó volt, meg belépő. Rettentően párás az idő, mondhatni, ma van a páratartalom csúcspontja, mintha egy gőzfürdőben lennénk. Nem akartunk feltétlenül régi dolgokat másodjára is megnézni, de ez a táj akkor lenyűgözött és szeretnénk mostani szemmel is látni. Megnézzük ismét a Chamarel vízesést, majd a hétszínű földet is.

























Utána nem nézek bele a térképbe, elindulunk egyenesen és az út levisz a partra, de eredetileg mi tovább akartunk menni a Grand Bassin irányába. Már nem fordulunk vissza, alig van benzinünk, nem merünk így nekivágni a hegyeknek. Egy parti faluban tankolunk, ahol szintén hemzsegnek a választópolgárok és a rendőrök az utcákon. 




1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről