2015. január 31., szombat

Mauritius - Pihenés Le Morne szabadstrandján

December 11.

Végre kék égre kelünk fel és reggeli után a Le Morne szabad strandjához megyünk, ahol rajtunk kívül még egy pár és egy család van csak. 2 óra hosszát maradunk és fantasztikus az itt eltöltött idő. Igazán a paradicsomban érezzük magunk. A part és a víz csodálatos színei, az egyedüllét és végre félmeztelenül lehetünk. A víz kristálytiszta, messzire be lehet úszni, érdekes módon sehol egy darab korall sincs, amit furcsállunk is. A szabad strandtól jobbra és balra luxushotelek vannak, de ezek strandjai felé is el lehet sétálni, ott pálmafák vannak a természetes filaoszok helyett. 

Reggel a kertben:és az apartmanunk előtt a tenger:Postahivatal Black Riverben:


Csak ebédelni megyünk haza. A falunkban, La Preneuse-ban a bevásárló központban van büfé is. Sok féle ételt főznek és kimérve lehet kérni és ott helyben elfogyasztani. Veszünk még pár dolgot, azokkal hazaugrunk és máris indulunk vissza ugyanoda a strandra. Közben befelhősödött az ég, de így is maradunk 2,5 órát. Időnként turistabuszok jönnek. Igen viccesek. Táblát a magasba tartva az élen menetel a csoportvezető, mögötte pedig vicces japánok, mind hosszú nadrágban, hosszúujjú pólókban, dzsekiben, és mind sapkában és mind szemüveges. Elözönlik a partot, fényképeznek, némelyik még a vízig is lemerészkedik és beledugja egyik ujját. A víz nagyon kellemes és továbbra is szinte csak mi vagyunk itt. Élvezzük ezt a gondtalan napot. 

Este salátát csinálunk vacsorára és közben a naplementét nézzük. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről