2015. január 12., hétfő

La Réunion - Vulkán Piton de la Furnaise/2.rész

Itt belepi pillanatok alatt a kocsit a vörös por és elérjük a következő kaldera peremét. Egy nagy parkoló van, és egy nem túl igényesen kialakított kis infóház. A kaldera peremén korlát választ el a mélységtől, és valamivel odébb egy meredek, cikkcakkos ösvényen lehet lejutni a lávaföldekre a kaldera belsejében. Ezt tervezzük mi is, de ekkor a felhők már teljesen elöntik a kalderát és hideg, aprószemű eső szitál belőlük. Így nagyon hamar le is teszünk erről, mert amúgy is megerőltető lenne a meredek úton ismét feljönni. Ilyen tájakon gyakran túráztunk már, Tenerifén, Lanzarotén vagy Fuerteventurán, így sokat nem veszítünk, bár azt elmondhatom, hiába hasonló minden vulkáni táj, semmiképpen sem egyforma, mindegyik másmilyen részletekkel bír. 

Piton de la Fournaise, 2.632 m

Formica Leo Kráter



















Innen a kilátóból rálátni a legfrissebb vulkáni kúpra, aminek két krátere, a Cratére Dolmiu és a Cratére Bory, amik a mai napig is működnek és évenként legalább egyszer lávát okádnak ki. Ezekhez, innen a kalderaperemtől egy 4,5 órás túrával lehet oda és vissza jutni. Ezt eredetileg nem terveztük, de most eljátszunk a gondolattal, hogy jó lenne, érdekes lenne, minden hozzávaló felszerelésünk is itt van, csak hát a ködben semmit sem látni már és ez veszélyes is. Úgyhogy egy darabig még bámészkodunk és azután visszafelé autózunk. Kis kitérőt teszünk még egy mellékúton egy mellékvölgy (Riviére de l’Est) felé, majd visszaindulunk.


















A hajtűkanyaros kis szerpentinúton egy kanyarban valamin fennakadt egy busz hátsója és nem tud továbbmenni, ezzel blokkolja minden irányból a forgalmat. Minden autós kiszáll, odaigyekszik, hogy segítsen. Végül a busz kiszabadul és tovább lehet menni.

Még párszor megállunk. Egy helyen kiszaladok egy nagyon szeles kiszögellésre, ahonnan egy pillanatig belelátok a Langevin völgyébe, majd azonnal elvész a völgy a felhők között. 






Ezután egy kilátóból még csodálatos panorámát élvezhetünk a Remparts völgyére. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről