2015. január 10., szombat

La Réunion - L’Etang Salé les Bains és La Serré

December 3. 

Mára semmit sem terveztünk, így akár ki is aludhatnánk magunkat, ha nem ébrednék fel a megszokott 6 órakor. 7-kor felkeltem M-et is és 9 óráig vacakolunk, mert nem tudjuk eldönteni, mivel töltsük a napot. A közelben már nincs látnivaló, ami meg érdekelne, nagyon messze van. Végül úgy döntünk, a parti út mentén autózunk északnak, L’Etang Salé les Bains felé. Sziklás, lávatömbös és sötét homokos partszakaszok váltogatják egymást, fürdeni egyiknél sem lehet, az nyílt óceán vadul hullámzik.








Ezután Le Serréhez megyünk, ami két folyóvölgy között, egy keskeny platón fekvő kilátóhely. Itt a legkeskenyebb a plató a két hatalmas völgy között és pár lépést kell csak tenni ahhoz, hogy mindkét irányba csodálatos folyóvölgyekre tekinthessünk le. 


A Riviére des Remparts völgye:








A Langevin folyó völgye: 



Még felmegyünk az út végéig a hegyek közé, Grand Coude településig, de a sok kék hortenzián kívül nem sok érdekességet találunk itt kezdi ellepni a tájat a köd. 







Ezután már nem nagyon találunk semmit sem a térképen, ahol eddig ne jártunk volna, így elindulunk visszafelé, hogy majd délután strandra megyünk, de több, mint 2 órát araszolunk lépésben a dugóban, ennek első egyetlen kilométere 45 percbe kerül, egy halálos motorbalesetet miatt, Manapany-les-Bains-nél. 


Szóval jól elment már a fél nap. Az ég szürke felhős, de 30° fok van így is. Gyorsan eszünk valamit és bár pokoli álmosak vagyunk és leginkább lefeküdnénk aludni, inkább mégis elmegyünk L’Hermitag-ba a strandra. Ott nagyon kellemen két órát töltünk el és veszünk még pár apróságot a Score-ban. Mindenfélékkel feltunningolt paradicsomszószos tésztát eszünk parmezánnal és egy isteni édes fehérborral öblítjük le. Sokáig ücsörgünk az erkélyen és kimondhatatlanul élvezzük a semmit tevést. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről