2015. december 9., szerda

Gran Canaria - A 200-as úton a hegyekbe

Puerto de Moganból a GC-200-as úton indultunk el a hegyekbe. Azonnal, ahogy elhagyta az út Mogan kikötőtelepülését, egy vadregényes völgyben haladtunk, ami a vártnál sokkal zöldebb volt. Kicsivel Mogán előtt ez szélmalom állt az út bal oldalán, hatalmas konyhai szerkezetek és kaktuszok társaságában. 
Magában Moganban nem tudtunk megállni, így nem is néztük meg. A zöld szurdokvölgyben a leglehetetlenebb helyeken is pálmák nőttek, néha a sziklás hegyoldalban is. A tenerifei Masca környékére emlékeztetett a vidék - mint később még oly sokszor más helyek is a szigeten. Ahol a GC-605-ös út leágazik, felmentünk a szerpentineken egy darabot egy kilátóig, de utána visszafordultunk, mert a mai útitervben más célok szerepeltek és folytattuk az utat Los Azulejos felé, ahol színes sziklákat lehet látni közvetlenül az út mellett. 


Katlani hőség volt ezen a napon, és felhőtlen kék ég. Nagyon megörültünk ennek a jó időnek és reméltük, hogy végig ilyen is marad. 

Ezt a kövirózsához hasonló pozsgást már sokszor láttuk mindegyik Kanári szigeten, de még soha sem láttuk virágozni, mint most Gran Canarian mindenhol. 

Aeonium arboreum:

1 megjegyzés:

  1. A Kanári-szigetek közül csak Lanzarote-n jártam. Ez a sziget sokkal zöldebb annál. Gyönyörűek a rajzolatos, színes sziklák, kövek. Mennyi réteg, mennyi ásvány!
    Aeonium arboreum is egy kőrózsa-cserje, anyumnak is van odahaza nyáron/ősszel rengeteget virágzik, gyorsan nő és igen jól szaporítható.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről