2015. december 15., kedd

Gran Canaria - A 210-es úton a víztározók völgyében

Leérve a 200-as úton La Ladera településhez, előbb még Tocodomannál láttuk a táblát a Cactualdea Parkról, de most ebbe a napba nem fért volna bele órák hosszán át tartó kaktusznézetegés, így most ezt teljesen kihagytuk és eredeti tervünkhöz tartva magunkat, innen a 210-es úton, a Barranco de la Aldea-ban folytattuk az útunkat, ahol három víztározót érintettünk. Amint a Barranco, azaz szurdok elejébe értünk, azonnal beszűkült a táj, hirtelen magasba nyúló, barna sziklafalak vettek körül és csak egy, egy autónak megfelelő keskeny, rossz minőségú úton találtuk magunkat. Elsőként a Presa Caidero de la Niña víztározót láttuk. Mást vártam el, mert sok képeslapon láthatóak ezek a víztározók és mélykék színű csillogó vízükkel vonzzák a szemet magukra. Ezzel szemben egy aprócska, majdnem teljesen kiszáradt, poshadt zöld pocsolya fogadott ott minket. A forróságban ez érthető is volt, mégis csalódás volt valahol és el sem tudtuk képzelni, hogy ezek a víztározók valaha is úgy tele lennének, ahogyan a képeslapokon néznek ki. 



A szárazság ellenére is mindenhol pálmafák nőttek, amiknek soha nem tudtam ellenállni, hogy ne fotózzam le őket újból és újból. 






Presa Caidero de la Niña víztározó:




Ezután a Presa de Parralillo szintén zöld vizű tava jött. A távolban pedig a szigetet szimbolizáló, ismert sziklatömbök tűntek fel (amiknek nevéért nem vettem a fáraradtságot, hogy kinyomozzam, sorry).









Ventanieves településkénél volt a harmadik víztározó, aminek állapota már nem lepett meg: 




Ezután nem sokkal Artenara faluba értünk, ami nem csak szép, hanem egy közlekedési csomópont is, ahonnan több út is elágazik. Parkolni könnyen és ingyen lehetett itt. Csak a templomig sétáltunk.




Mivel én innen mindenáron Firgasba akartam menni, ami a mozaikos padjaival képek alapján a legjobban megfogott, ezért a legkanyargósabb hegyi utakon kellett még majdnem egy jó órát autóznunk odáig. Előbb a GC-21-es úton haladtunk, ahonnan rá lehetett látni Tenerifére és a Teidére. 




Egy vulkáni kalderát is érintettünk, de már kezdett késő lenni, itt novemberben fél 6-kor kezd lemenni a nap és este 6 és fél 7 között már sötét van. 


1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről