2015. december 21., hétfő

Gran Canaria - Arucas és Las Palmas

Terorból Horrorba Arucasba mentünk, ahol nehezen találtunk parkolót és egy mellékutcában fizetős helyen álltunk meg, de nem volt drága. Még borús és hideg idő volt, de már 18 fok felé járt. Itt is viszonylag hamar végeztünk, pedig két órára vettünk jegyet, mert azt hittük, jó sokat fogunk itt mászkálni, de a nagy katedrális környékén kívül nem mentünk el messzire.

Majd Las Palmas de Gran Canariába mentünk, ami a sziget meglepően hatalmas nagy fővárosa. Annyira nagy, hogy kb. 7 km hosszab nyúlik el. A modern illetve a régi része közötti mozgást csak autóval tudtuk megoldani, ami pokoli élmény volt. Egyszerűen egy közlekedési káoszba pottyantunk. Előbb a modern, kikötői részbe mentünk, de sehol sem tudtunk leparkolni, végül pokoli drága parkolóházba mentünk, ahol még egy órát sem álltunk és jócskán 2 Euro felett fizettünk. Innen elrohantunk a félsziget mindkét oldalára, kinéztünk a kikötő felé, majd a másik oldalon a las Canteras strand felé.


Majd ismét autóba ülve mentünk a régi városközpont felé és ott is egy mélygarázsban parkoltunk, fele annyi áron, amin csodálkoztunk, mert ezt a részt ítéltük meg "turistásabbnak", így itt számítottunk horror árakra, de nem így volt. 
A templom tetejére felvezető lépcsőkenél a bejáratot pont az orrunk előtt zárták be, pedig csak fél 5 volt, amit sajnáltam, mert biztosan jó kilátás lett volna onnan. 

 
Igazából céltalanul bolyongtunk csak, nem olvastam utána semminek és az egy órán át tartó parkolókereső mizéria után, már türelmünk sem volt az egészhez, ingerlékenyek és idegesek voltunk.

A városból kifelé jövet azonnal az autópályára mentünk fel, és ahol az kezdődik, ott halad az út eme színes házakközött, a San Juan nevű negyedben.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről