2015. december 16., szerda

Gran Ganaria - Firgas

Firgas vicces, mert nekünk már csak "firegas" (angol) marad. Mindig ezt a márkájú palackozott vizet vesszük a szigeteken, mert ez az egyetlen, ami buborékos. És évek óta tévesen azt hittük (félreolvasva, hogy firegas a márka neve). Itt jöttünk csak rá, hogy Firgas falu a víz előállítója, vagy névadója, de ezután nekünk már a falu is csak "fire+gas" maradt. 

A faluba érve, az azon áthaladó főutcán, kicsivel a mozaikos padok alatt találtunk is rögtön ingyenes parkolót. Sajnos a nap pont rossz irányból sütött, azaz az utcából fentről lefelé, így nagyon nehéz volt alacsonyan álló nappal szemben fényképezni. 

Mást nem néztünk meg itt, csak ezt az utcát a padokkal és a hét Kanári-sziget mozaikjaival. Erről a képek: 































3 megjegyzés:

  1. Ez az utca mesebeli!!!! A padok, a mozaikok, a színek - ámulat!
    Mi lehet ez az virág az utolsó két képen? De szép. Olyan a levele, mint egy hortenziának.

    VálaszTörlés
  2. Fogalmam sincs. A tenerifei botanikus kertben piros szinűt láttunk. Ez egy nagy fa és arról lógnak le ilyen labdaszerű gubacsban ezek a virágok. ahol meg elvirágzott, ott érdekes száraz magházak lógnak a helyén. Megpróbálom kigooglizni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Brownea coccinea a növény latin neve. Piros színben gyakoribb...

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről