2017. június 12., hétfő

Seychelle-szigetek - 7. rész (Petite Kerlan és Anse Georgette)

6. nap

A mai napra foglalt nekünk Nora másodjára időpontot a Lemuria Hotelben, hogy a Georgette strandra mehessünk. 10 órára akartunk menni, de csak 12-től lehet. 
Előtte elmegyünk a mi falunk központjába és egy szuvenírboltban megvesszük a képeslapokat, bélyeggel együtt, amik meglepően olcsóak, más utazásainkhoz viszonyítva. Majd tankolunk a kocsiba és Grand Ansen megállunk a take awaynél, ahol jó nagy adag ebédet veszünk és a hungarocell dobozban magunkkal visszük a strandra. 

Ma egy másik, nem olyan kedves biztonsági őr van a Lemuria bejáratánál. Csomó dolgot kérdez és elmagyaráz. Szinte rossz érzéssel indulunk el, mert ma nem csak a Georgette-hez akarunk menni, hanem az Anse Kerlanhoz és Petite Kerlanhoz is, ami két másik szép strand és szintén a hotel területén belül van és fura a sok kioktatás után itt betolakodóként flangálni a kertben. Megérzés szerinti irányban szeljük keresztül a nagy kertet a szép lakóvillák között és valóban az Anse Kerlannál lyukadunk ki. Itt teljes erőből fúj a szél és hullámzik a tenger, a partot (mint a szintén az ezen az oldalon lévő Grand Anset is) vizifű lepi el. Fürdésre ez a hely nem alkalmas.


Mellette, a sziklafok másik oldalán a Petite Kerlan strand fekszik, ami szélvédett és a hullámok sem nagyok. Itt a luxushotel luxusvendégei fekszenek luxuságyakon a parton. Mi keresünk egy árnyékos helyet és az öböl végében egy pálmafa alatt (vigyázni kell, hogy az ember ne direkt a kókuszdiók alatt feküdjön) telepedünk le. Már a törölközőink színéből és abból, hogy ezeket a földre a homokba tesszük le, látszik, hogy mi nem vagyunk hotelvendégek, de mégis odajön hozzánk többször is pincér és kérdezi, szeretnénk-e valamit inni. Persze nem akarunk kiadni italért egy halom pénzt.

Szép a Petite Kerlan strand és jó helyünk is van, meg is ebédelünk itt, de azután én már mennék át a Georgette-re. Párom inkább maradna. De hát  Georgette miatt jöttünk ide, csak hát kinek van kedve felöltözni, összecuccolni, és a tűző napon izzadva megint egy csomót dombra fel, dombról le a golfpályák közt menetelni. De végül csak átmegyünk. Most is csodás a Georgette és nem hullámzik olyan hevesen, mint alőző alkalommal. Egészen sokáig maradunk. Azért disznóság, hogy egy hotel bekebelez magának három álomstrandot, ahova így nem mindeki juthat el.Hazafelé ismét megállunk a reptérnél internezetni. Otthon pedig zacsis levest eszünk vacsira, nem nagyon kell már semmi, a kiadós ebéd után.

18 és 20 óra között akart jönni az fickó az autójáért, de nem jön.

 
Ma este kellemesebb az idő, kicsit mozog a levegő, különben mindig katlani hőmérséklet uralkodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről