2010. november 30., kedd

Beindult a gépezet

2011. február 14-től 16 nap Phuket!

A tegnapi beírásom után átböngésztem jó néhány német "phuket-honlapot" és végre elkezdődött az a bizonyos utazási bizsergés!
Sok mindenhez nagyon nagy kedvet kaptam, de sajnos amiket szívesen megnéznénk, azok messze vannak, annyira, hogy ha oda egy napos kirándulásra megyünk, akkor az úgy nem fér bele, egy-egy napot ott kellene aludni három különböző helyen, és így tökéletes lenne az egész, de hát a lefoglalt szállásunk addig ott hagynánk összesen így 3 éjszakára és ez dupla költséggel járna. Ezért most már látom, ha nem siettettem volna annyira az egészet és előbb utánaolvasok a látnivalóknak, akkor összesen négy különböző helyre foglaltam volna szállást, felosztava a 16 napot. 
Ami megtetszett, a csodálatos partok, természeti képződmények.
Ami miatt meg most aggódok, hogy ha valóban bérelnénk akármilyen járművet is, ők ragaszkodnak a nemzetközi jogosítványhoz. Életem összes eddigi utazásánál ugyanezt mondták és sosem csináltattunk és sosem kérték sehol a nagyvilágban, Mauritiuson, Mexikóban sem, páromnak Kanadában, Jamaikán sem. De itt kérik, mindeki ezt állítja. Ami meg még durvább, elkérik leltétbe (olyan kaució gyanánt) az útlevelet. Ettől mindeki óvva int, nehogy odaadjuk, ki kell játszani más papírral, pl. személyire, vagy a nemzetközi jogsira, de igen ám, ha meg rendőr megállít, annak a nemzetközi jogsi kell. Nagyon macerás egy ország az a Thaiföld, nem tudom, fogok-e tudni szeretni egy ilyen görcsös országot. Eddig sehol sem volt ilyen. Jó, a görögök kérték már letétbe a jogsinkat, de csak azért, mert nem adtunk nekik bankkártyát, hogy lehúzhassák róla a kauciót (mert nem volt nálunk), de amióta van hitelkártyánk, azóta sokkal inkább ezt választjuk, hogy azzal szórákázzanak. Az útlevelet otthagyni felérhet az öngyilkossággal is, mert ha valami bajt találnak az autón és ki akarnak egy nagyobb összeget fizettetni, amit nem tudunk (vagy inkább nem akarunk), akkor nuku útlevél vissza és akkor hazajövetel sincs. Bangkok Hilton meg ugye senkinek sem hiányzik!
Párom meg csak a bejelentett elsődleges lakcíme szerinti hivatalban csináltathat nemzetközi jogsit, az pedig innen 300 km-re van. Mikor jutna oda, és főleg mikor hétköznap, hogy ügyintézés is legyen??
Én nem tudom, most én vagyok ennyire aggodalmas, vagy csak ezek a thaiok ilyen bénák, de közben a barátaink szombaton repülnek Namíbiába, bejárják az országot egy dzsippel, sátorral a tetején. Másik barátaink otthon hagyják a még nincsegyéves kiskölköt és elmennek több hétre Dél-Afrikába: Fok-Város, Johannesburg, Botswana, Zimbabwe, Zambia, nyaralás az Indiai-óceán partján, mindez rokoni meghívásra. Harmadik ismerősék kitalálják hipp-hopp, hogy valami merőben új kell és secperc alatt leszerveznek egy Florida - Panama nagy utazást. Mi meg itt bénázunk ezzel az egyszerű, másoknak gyerekjáték és lerágott csont Thaifölddel.!!?? Hmmm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről