2015. augusztus 18., kedd

Izalnd - 8. nap - Vatnses-félsziget, Illugastaðir, Hvammstangi és Gauksmýri

Ahogy elérjük a félsziget északi csücskét, megint elnyel minket egy ködfelhő, ezután a napot sokáig ismét nem látjuk. A nyugati oldalon lefelé autózva több helyen ír még a könyvünk fókákat, de ezek a partok megközelíthetetlenek, el vannak kerítve és lovak legelésznek ott. Egy helyen vadlovak futnak le a hegyről és megállnak az út kellős közepén. Mi is megállunk fotózni őket, erre az egyik ló elkezdi nyalogatni a kocsi szélvédőjét, majd oldalát és végül megfordul és jobbra-balra mozgással a fenekét masszírozza a kocsin. Tiszta őrület. 









Illugastaðirnál egy csodás zöld, virágos, füves réten halad egy ösvény, amin le lehet menni a partra, százával repkednek a sarki csérek és viszik a csőrükben a kis halakat a csemetéiknek. Itt van egy fókaleső bódé, távcsővel, és szemközt a vízben sziklák, ahol fókák napoznak, de csak pár és messzebb, mint Ósarnál. Még mindig brutál a szélvihar.


sárszalonkák






Csigaforgató madár 



Sárszalonka




Ezután átautózunk Hvammstangin és hamarosan megérkezünk Gauksmýribe, a szállásunkhoz. Ez sem falu, hanem a pusztában van csak két ház, az egyik a hotel. Amúgy itt mindenütt lovastanyák vannak, rengeteg a ló errefelé. 19 óra körül érkezünk a szálláshoz.

Ez egy kisebb hotel, átlagos szobákkal, egy szinten egyetlen fürdőszobával és WC-vel. A személyzet, azaz a lány, aki fogad minket barátságtalan és érdektelen, alig várja, hogy lerendezzen minket és el is tűnik. Reggeli itt 7:30-tól van, kérdésünket, hogy lehetne-e 7-től, élből és undok arckifejezéssel elutasítja.

A szobában van egy íróasztal, annál vacsorázunk megint kenyeret és hideg cuccokat. A szállás összességében nem szimpi. A szobák egy kis sarok körül vannak elrendezve, velünk szemben van a fürdő, késő éjjelig megy a járkálás, ajtócsapkodás.


Szállás: Gauksmýri Lodge, reggelivel két főre, két éjszaka 103 Euro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről