2015. augusztus 10., hétfő

Izland - 5. nap - Borgarfjörður Eystri (Bakkagerði)

Bakkagerðiben lett az egyik legjobb szállásunk. Kívülről majdhogynem hotel kinézete van, nem kis családias vendégház, hanem egy nagyobb szállás, hatalmas nagy konyhája van, ami modernül van felszerelve és használhatjuk is. A szoba felújított, szép, méretre is ideális, az ablakra a tengerre néz. Több fürdőszoba is wc is van. Nagyon tetszik itt! (2.000 ISK-ért van welnness részleg is)






Szállás: Blabjorg Guesthouse Borgarfjörður Eystri, reggelivel két főre egy éjszaka 109,50 Euro

Behurcolkodunk, csinálunk egy kávét és utána elmegyünk a kis kikötőbe, ami kb. 5 km-re délkeleti irányban van a falutól, mert ott lehet látni sok puffint (vagy lundát, ahogyan tetszik). Most is esik az eső, így felveszünk mindent, ami vízálló. Előtte még megnézzük a faluban a füves tetejű házakat. 







Itt a magas, füves tetejű sziklaparton több ezrével fészkelnek a lundák. Két helyen úgy van kiépítve egy út a látogatóknak, hogy fel lehet menni lépcsőkön és direkt a madarak fészkei előtt állunk. A lehető legtökéletesebb lundaleső hely ez a szigeten (amiről mi tudunk). Szóval, ha valakit érdekelnek ezek a madarak és megéri neki, ennyit utazni értük, akkor ezt a helyet ki ne hagyja semmi pénzért! 














(Külön bejegyzésben mutatok még több lunda képet is.)

Legalább egy órát nézelődünk és fotózunk itt. Totálisan átfagyunk, de én szívem szerint még maradnék. Sajnos a mai napon tönkrement az állványom, nem golyósfeje volt, hanem egymásba ágyazott műanyagbordákkal mozgott a fényképezőgépet tartó fej, ezek a bordák áttörtek és az egész fej letört. Nem a legdrágább állvány volt, de azért komolynak nézett ki. Sajnálom nagyon. 

Visszatérve a szállásra jó meleg vízzel zuhanyozunk és utána egy bolognait főzünk, mindenünk meg van hozzá és degeszre esszük magunkat. Nagyon fáradtak vagyunk, a szokásos 10 órakor már lefekszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről