2015. augusztus 8., szombat

Izland - 5. nap - Höfn-n át a keleti fjordok felé

6:20-kor kelünk (legalábbis ezt gondoljuk), csak amikor az étkezőben toporgunk és mérgelődünk, hogy miért nem jön a lány, talán elfelejtett minket, és hogy hívjuk fel, akkor nézek az ottani órára, ami 5:55-öt mutat. Akár csak az első napon, egy órával korábban keltünk fel, de miért, hiszen minden jól van beállítva. Mert folyton felébredek magamtól és beragadt szemekkel lesek rá a telefonom órájára és a szögletes digitális formájú 5-öt 6-nak nézem rendszeresen. 
Korog a gyomrunk és útra készek vagyunk, reggeli meg csak egy óra múlva lesz. Mit lehet tenni? Visszafekszünk az ágyra, M. alszik is, én meg csak sík ideg vagyok. Azután pár perccel 7 előtt lemegyünk és a lány már készít össze mindent, úgyhogy el is kezdhetünk reggelizni, minden van, kiadósan beeszünk és 8-kor elindulunk tovább, amikor a többi lakó még csak szállingózik lefelé reggelizni. 

Az időjárás nem változott. Ismét sűrű köd lepi el a tájat és nem látni el messzire, esik az eső. Olyan szomorú az idő, hogy az ember úgy érzi, lassan depressziós lesz, ha nem süt ki a nap. Meg ez a köd olyan fojtó érzést ad, mintha egy búra alá lennénk bezárva és akármerre „menekülünk” is, nem tudunk szabadulni. 







Aranylile (Pluvialis apricaria) nevű madár 


sarki partfutó:













Így is sokszor megállunk fotózni. Höfnben egy nagy Netto üzletben vásárolunk több dolgot és itt még elnézünk a kikötő felé, ami nem nagyon érdekes. 





Majd nekivágunk a hosszú útnak a keleti fjordok felé. Nem sokat lehet látni a tájból, de amit mégis, az lenyűgöző. 






1 megjegyzés:

  1. Na, mi erre már nem jártunk. Nekünk Höfn volt a legkeletebbi állomásunk. Igaz, mi kevesebb napot töltöttünk a szigeten, mint ti.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről