2015. augusztus 17., hétfő

Izland - 8. nap - Vatnses-félsziget, fókák Ósarnál

Ósarnál a Hvítserkur kilátópont előtt látjuk szemközt azt a földnyelvet, ahol írták az index fórumon, hogy fókák szoktak napozni. Nagyon messze van, csak rengeteg világos valamit látunk, amiket fentről nem lehet felismerni, hogy fókák-e, csak a távcsővel. És azok! Totál izgatottak vagyunk, hogyan lehetne oda lemenni, hiszen közte privát telkek vannak. 


De aztán a kilátópontnál vezet le ösvény a tengerpartra és el lehet sétálni a fókákig, amik olyan 70 méterre vannak tőlünk szemben, csak közöttünk víz van, így ettől közelebb már nem lehet menni. A szélben lehetetlen remegés nélkül tartani a teleobjektívem, de még így is csodás fényképek születnek innen. Teljesen boldogok vagyunk a fókáktól és a csodálatos erős színektől. 


Egy csigaforgató a kicsinyeivel és párjával:
belőlük igen sokat láttunk mindenhol Izlandon
Száznál több fókát számoltam itt:


Hosszasan elidőzünk itt. Végül leülünk egy fűvel benőtt, fekete homokos dűne elé, úgy, hogy a dűne mögül fúj a szél és ezáltal szélvédett a hely és annyira melegen perzsel a nap, hogy napozni is lehetne. Ilyen lenne szél nélkül: tökéletes. A fókákkal ellentétes irányban csodálatos sziklatömbök állnak a parton a víznél. Leírhatatlanul szép a látvány. 

Kihangsúlyozom, hogy a fotók színei természetesek, nem adtam hozzá sem kontrasztot, sem szaturációt, olyanok, amilyennek ott fotóztam őket!


1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről