2015. augusztus 5., szerda

Izland - 4. nap - Jökulsarlón 1. rész

Egyszer csak odaérünk Jökulsarlónhoz. Itt az elolvadt gleccserjég, azaz annak vize, ami a Vatnajökull, Breiðamerkursandur nevű gleccsernyelvéből származik, egy lagúna szerű tavat képez, amiben a misztikus kinézetű és gigantikus tömegű gleccserjég”darabkák” úszkálnak. 








Szakad az eső és iszonyú szél van. Előbb kiszállunk a kocsiból csak úgy, ahogy vagyunk és 2 perc alatt szétfagyunk és elázunk. Ezután felveszünk mindent, amit lehet és kerek két órán át nézegetjük és fotózzuk a jégtömböket. Valahogy drámai hatása van a helynek, hogy nem számít sem a hideg, sem a szarrá ázás. Az objektívem két percenként kell ez esőcseppektől törölgetni. Látunk itt úszkáló fókát is. 


18 óráig indulnak (17:30 az utolsó) a kétéltű hajók, amivel a tursitákat a jégtömbök között hajókáztazják. Végig azt terveztük, hogy erre mindenképp akarunk menni (30 Euro körül van fejenként), de végül mégsem megyünk, mert 
1. ebben az időben a fedél nélküli hajóban ülve (ahol nem tudok ernyőt tartani) borzalmasan szétáznánk
2. mert azok sem látnak többet vagy mást, mint mi a partról, akik a csónakokban ülnek. 



Innen annyira sok fényképem van, hogy holnap még egy külön részben mutatom a többit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről