2015. augusztus 7., péntek

Izland - 4. nap - Jökulsarlón 3. rész

Itt is sok sarki csér fészkel a füves részen, ahol bárányok legelésznek és a fecskék őket támadják meg folyton. De azok csak legelnek tovább. Vicces az egész. 
Szóval hamar megegyezünk, hogy nem hajókázunk és továbbra is csak nézelődünk. És a látvány lélegzetelállító, felfoghatatlan, misztikus, letaglózó. Nem akaródzik elmenni innen, pedig már beázott a cipőnk is, az ujjaim ráfagytak az ernyőre és a fényképezőgépre, a fényképezőgép szíja tucsog már a víztől és az objektív lencséjén lassan nem lehet átlátni a sok törölgetétéstől, szétkenődéstől. Valamint egy igen fájdalommal járó bűvészet egy ernyőt két ujj között vagy a csuklóizületbe befogva tartani, hogy a maradék kézzel az objektívet tudjam tekergetni. 

Mikor végre beülünk a kocsiba, akkor realizálom csak, hogy halálra vagyunk fagyva és felmosoronggyá vagyunk ázva. Csak most kezd érdekelni, hogy citerázok a fázástól és felfedezem, hogy van ülésfűtésünk, amit ezután igen gyakran használunk is. Az esőnadrágokat lehetetlen lehúzni a túrabakancsokon át, de rájuk ülni sem lehet így vizesen, így csak térdig húzzuk le és úgy utazunk tovább az autóban. Megint vicces. :-)

18 óra körül indulunk a szálláshoz, ami még jó 40 km-re van. Itt Höfnnél szerettem volna szállást, de nem volt semmi, így most is a megtervezett célhoz képest visszább szállunk meg. Két vendégház áll a pusztában, közvetlenül a Skálafellsjökull gleccser alatt. Könnyű megtalálni, hiszen más nincs arrafelé. 

A szállás szuper, szép, modern, bár a szobákban mozdulni sem lehet, éppen csak elfér az ágy és a fal között a bőrönd. Két hatalmas nagy, szép fürdőszoba van wc-vel és egy étkező. A konyha szuper modern, szép. De azt sajnos nem lehet használni, csak a személyzetnek, ez pedig egy fiatal cseh lányból áll, aki nagyon kedves és segítőkész. Itt is csak 8-kor lenne reggeli és belemegy, hogy miattunk már 7-kor legyen és jön egy órával korábban dolgozni. 
Így csalódottak vagyunk, hogy nem tudunk meleg ételt enni, csak megint kenyeret hideggel. Egy jó darabig ücsörgünk még az étkezőben. 10-kor már lefekszünk és nagyon jól alszom, de sajnos nem eleget, begyógyult szemekkel, szenvedve kelek fel. 


Szállás: Guesthouse Stekkatún, Skálafelli, reggelivel, két fő egy éjszaka 124 Euro

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képek vannak mind a 3 részben. Sajnálom, hogy ennyire pocsék időt fogtatok ki, de még így is gyönyörűek a képek!
    Az ülésfűtés szuper! Mi is véletlenül találtunk rá, utána szinte állandóan ment. :-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről