2015. augusztus 16., vasárnap

Izland - 8. nap - Pingeyrar, Borgarvirki, Kolufoss vízesés

7 órakor kelünk, fél 8-tól reggelizünk és fél 9-kor indulunk el tovább. Akureyriben írunk egy kört az autóval, de nem egy érdekes vagy szép város. A Netto és a Bonus is csak 11-kor nyitnak, így nem tudunk itt bevásárolni. Továbbutazunk. A hegyekben megint lóg a köd, már kezdünk tőle megőrülni, hogy sosem lesz napfény. Egy részen csak 50 cm-t lehet látni, tök unalmas, hiszen végig ebben a tejmasszában megyünk és nincs benyomásunk a környezetünkről. 



Aztán néha, mintha a ködön átsütne a nap és végre egy helyen, mintha késsel vágták volna el, megszűnik a köd és süt a nap és kék az ég!!! Boldogság!!! Csak a tépő, éles, jeges szél marad. De vannak színei a világnak! Kivirul a lelkünk. Blönduósba érünk, ami egy nagyobb település a tengerparton és ott vásárolunk egy Samkaup nevű drágább boltban. Ezután a szép idő megmarad, leszámítva a szelet.

Megnézünk Pingeyrarnál egy kis fekete bazalttemplomot, majd Borgarvirkinél a bazaltgyűrűt és utána a Kolufoss vízesést. Mindhárom egy-egy jó 15 km-es kitérő a főúttól. Ezután körbeautózzuk keletről nyugatra haladva a Vatnses-félszigetet.





















Itt már egyre naposabb idő lesz és valami hihetetlen a színek pompája. Egy hetes szürkeség és köd után szinte sokkoló a látvány, mennyire szebb lehet a táj így. A szélben ma nem lehet kint megmaradni, felborít szinte és leírhatatlanul hideg. Annyi szép piknikhely van, de sehol sem tudunk padhoz ülni enni, végül egy helyen széllel szemben parkolva a felnyitott csomagtartótető védelmében kuporogva állva eszünk és közben az ujjaink majd lefagynak. Szél nélkül már kellemes meleg lehetne ma.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről