2017. június 25., vasárnap

Seychelle-szigetek - 18. rész (Anse Marie-Luise, Anse Capucins)

16. nap

Szeretnénk valami eldugott öblöt találni, ahol talán csak mi vagyunk és fürdeni is lehet, ezért a térkép alapján a sziget déli csücskét választjuk ki. Ahol az út délen elkanyarodik, hogy átvigyen a sziget túlsó oldalára, ott parkolunk és az Anse Marie-Luise mellett indulunk el. Hamarosan sűrű növényzetben vezet a keskeny ösvény és pár perc múlva el is érjük az Anse Petite Marie-Luise strandot. Szép kis öböl. Rajtunk kívül még két pár van itt, vicces, hogy az egyik pár magyar és csak egy pár  órát vannak a szigeten, mert az átszállásuk Indiából hazafelé itt van és erre a pár órára pont a sziget legtávolabbi csücskébe jöttek a reptértől. A srácnak szuper módszere van kókuszdiót feltörni, azokat isszák ki.

Anse Forbans:


Anse Marie-Luise:










Anse Petit Marie-Luise:





A kagylókat ismét itthagytuk, pedig ezt a tenyérnyi nagyot nagyon szerettem volna hamutartónak:






Itt sem lehet fürdeni, mert erős a hullámzás.
Innen egy jó fél órás túra vezet sűrű dzsungelen keresztül a következő eldugott parthoz, az Anse Capucins-hoz. Eleinte a parttal párhuzamosan megy az ösvény és sok érdekes növényt látni, azután meg bent az erdő mélyén, néhol az ösvény közepén áll egy vadon nőtt ananász, azután meg pálmaligetben mindenhol leszedett és megcsapolt kókuszdiók hevernek. A part valóban nagyon szép, és csak mi vagyunk, de bemenni lehetetlen. Mivel iszonyat meleg van és szét vagyunk izzadva, én leülök a homokba, ahova időnként bokáig kijönnek a hullámok. Valami hihetetlen az erejük, felborítanak, lyukat ásnak körülöttem, szívnak befelé. Itt, a legszélén még nem történik semmi, de beljebb menve elvinné a hullám az embert messze be, hogy soha ki nem jönne már. Úgy egy órát maradunk itt, anyaszült meztelenül, majd a visszafelé úton ismét halálra izzadunk, hogy már nem bírjuk elviselni ezt a nedves hőséget és az utolsó szakaszon, az Anse Marie-Luise-nél ismét bemegyünk a vízbe jó fél órát pancsolni, mert csak combig ér, de kristálytiszta és sok a hal is. Ezüstös halak, fekete csíkokkal körénk gyülekeznek és elkezdenek a lábunkba harapni, csípni.















Elég későn indulunk haza és végig dugó van. Zuhanyozás után lemegyünk a partra, mert szerdán piacnap van és sokkal több árús van, mint amúgy. Telhetetlenek vagyunk és egy csomó grillezett kaját összevásárolunk és otthon lakmározunk, de majd szétpukkadunk. Új, fiatal német pár jött a szomszédba, velük beszélgetünk még késő éjjelig a verandán.




5 megjegyzés:

  1. Flögi Drága! Nagyon örülök a szép útleírásaidnak. Én Veled nyaralok, mármint az úti beszámolóidból. :) Üdvözöl: Ica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, azt hiszem tudom, melyik Ica. ;-)
      üdv, Andi

      Törlés
  2. Szia! Örömmel olvasom a beszámolódat!:)Érdekelne, milyen repülési útvonalon volt Mahé mint stopover beiktatva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom pontosan, engem nem érdekelt, a párom hallgatta végig. Ha jól emlékszem Budapestről mentek Indiába, Párizs vagy Brüsszel átszállással és Seychelle-szigetek átszállással, valami brutálisan hosszú menetet volt, eleve Mahén 18 órát "szálltak át". De emiatt nagyon olcsó volt a jegy. Többet nem tudok.

      Törlés
  3. Kár hogy azokról a kis csíkos halakról nem tettél fel képet, amelyikeknek ti voltatok az eledele.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről