2017. június 15., csütörtök

Seychelle-szigetek - 9. rész (Hajókirándulás: Cousin, Curieuse, St. Pierre - 2.)

Elhagyva Cousin paradicsomi szigetét, ismét a motorcsónakkal pattogunk a már szerencsére valamivel nyugodtabb tengeren Curieuse szigete felé. Nem tart sokáig az út. Ott, a széles, vakítóan fehér homokos parton már egy csomó ember van, akiket különböző kirándulócsónakok hoztak ide, és mindeki az ebédre vár.






Kicsivel a strand mögött, az erdőben egy hatalmas nagy fedett étekző rész van, itt grilleznek és terítik az asztalokat már. Nagyon emlékeztet az egész a thaiföldi csónakkirándulásokra, ott is ehhez hasonlóan zajlott minden. Csirkehúst, halat grilleznek és sokféle köret, saláta, gyümölcs van, kiadós és nagyon finom az ebédünk. A mangósaláta isteni.





Utána egy óránk van arra, hogy egy kijelölt ösvényen átgyalogoljunk a sziget túlsó oldalán lévő öböbe, ahol hatalmas nagy Aldabra-teknősök élnek egy telephelyen. Az út eleje szép, majd lent a parton fapallókon visz tovább, bűzös mangrovék között. Ahogy megérkezünk az öbölbe, mindenhol látni az óriástknősöket. Itt leválik a 13 éves kedvenc túraszandálom talpa. :-(





























Nem sok idő marad a teknősöket nézegetni, ahol pedig bébiteknősök vannak, azt a helyet meg sem találjuk, már jön is a csónak értünk. Most nem csak mi vagyunk már, hanem még jó pár másik ember is, akik eddig nem a mi csoportunkban voltak. Velük és még sok másik csónak kíséretében állunk meg a picúrka gárnitsziklasziget, St. Pierre mellett snorkelezni. A víz kristálytiszta, sok szép halat látni, de a korallok csak letöredezett darabokban hevernek a tengerfenéken trópusi viharok és a felmelegedés következtében. 





Itt megismerkedünk a csónakon egy fiatal német párral, akikről kiderül, hogy otthon a közelünkben laknak. 

Összességében a kirándulás nagyon tetszett, megérte. 




Mikor hazaérünk, délután 5 óra felé, a bérautónk még mindig a kertben áll. Mivel eszembe jut, hogy van a szigetnek még egy közeli foka, ahol nem jártunk, gyorsan zuhanyozunk, felöltözünk és beülünk a kocsiba, elmegyünk oda (Anse Blague). Megnézzük a partot és hazafelé még veszünk innivalókat. A kocsit nem hiányolta senki sem. :-)



A mai vacsora keksz és joghurt. Utána pedig összepakolok, holnap továbbállunk La Digue szigetére.

2 megjegyzés:

  1. A táj lenyűgöző!!! A különböző sziklák akár cakkos, akár simára kopott egyszerűen fenomenális számomra.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép helyen jártatok megint! Az óriás teknősök hihetetlenek.
    Egyszer én is jártam így, hogy levált a szandálom talpa. Akkor szerencsére egy városban voltunk Szíriában, és találtunk egy helyet, ahol megragasztották. A tiéddel mi lett?

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről