2015. augusztus 6., csütörtök

Izland - 4. nap - Jökulsarlón 2. rész

Akkor Jökulsarlón csak képekben...
és képzeljétek el, ha itt kék ég és ragyogó napsütés lett volna, micsoda színek jöttek volna elő.


10 megjegyzés:

 1. Kedves Flögi!
  Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak és mindig várom a következő utazási beszámolót. A fotóid és az élménybeszámolók mindig fantasztikusak, de be kell valljam ezek a fotók lenyűgözőek. Gratulálok még1x a fotókhoz és kíváncsian várom a további izlandi képeket. :-) Pinta43

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Pinta, köszönöm szépen. Igyekszem fejlődni, a mostani képek minőségbeli előrelépést a tükörreflexes fényképezőgép hozta meg és tanultam is pár dolgot. Örülök, hogy tetszenek. Izland fantasztikus.
   üdv

   Törlés
 2. A szél borotválta formák fantasztikusak. Megértem, hogy nehezen tudtad elhagyni a helyet, fotós szemmel egy paradicsom! :-) Mi mindent bele lehet látni a formákba... Élvezet nézegetni a fotókat!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy egész napot el tudtam volna itt tölteni és napos időben persze. :-) Képzeld el, akkor micsoda színek jöttek volna elő.

   Törlés
 3. ezek a kékek... :o ööö...biztos magától értetődő a válasz, félek is feltenni, de... ez így a normális, h a jég ennyire kék? vagy esetleg valami színezi ennyire ilyenné? vagy a színezés annyi, hogy kristálytiszta? :$

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, ez normális, de az okát nem tudtam volna neked elmesélni, így utánanéztem ezen a német oldalon:
   http://www.weltderphysik.de/thema/hinter-den-dingen/winterphaenomene/farbe-von-eisbergen/
   A lényeg lefordítva. Hogy milyen színű a jég az attól függ, hogy mennyi légbuborék van belezárva. Ha több, akkor fehér, ha kevesebb, akkor kék. Sokkal bővebben is elmagyarázzák, azzal van összefüggésben, hogy ha tiszta a jég, akkor átereszti nagyobb mélységekbe is a fényt és abból a kék szín törik meg a legjobban...a többi színt elnyeli a jég a mélyében, csak a kék marad látható...ezt szelektíve abszorpciónak hívják...valami fizikai duam hullámhosszak és a kristályok formája befolyásolja. :-)

   Törlés
  2. fizikai duma. akartam mondani

   Törlés
  3. köszönöm! :) hm, annyit tudok erre mondani, bármennyire is negédes: egyszerűen káprázatos a világ.

   Törlés
 4. Továbbra sem tudok értelmeset hozzászólni, csak hogy Hűűű meg Hááá... szám tátva :-)

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörűséges képek a rossz idő ellenére is! :-)

  VálaszTörlés