2015. augusztus 6., csütörtök

Izland - 4. nap - Jökulsarlón 2. rész

Akkor Jökulsarlón csak képekben...
és képzeljétek el, ha itt kék ég és ragyogó napsütés lett volna, micsoda színek jöttek volna elő.






































10 megjegyzés:

  1. Kedves Flögi!
    Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak és mindig várom a következő utazási beszámolót. A fotóid és az élménybeszámolók mindig fantasztikusak, de be kell valljam ezek a fotók lenyűgözőek. Gratulálok még1x a fotókhoz és kíváncsian várom a további izlandi képeket. :-) Pinta43

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pinta, köszönöm szépen. Igyekszem fejlődni, a mostani képek minőségbeli előrelépést a tükörreflexes fényképezőgép hozta meg és tanultam is pár dolgot. Örülök, hogy tetszenek. Izland fantasztikus.
      üdv

      Törlés
  2. A szél borotválta formák fantasztikusak. Megértem, hogy nehezen tudtad elhagyni a helyet, fotós szemmel egy paradicsom! :-) Mi mindent bele lehet látni a formákba... Élvezet nézegetni a fotókat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy egész napot el tudtam volna itt tölteni és napos időben persze. :-) Képzeld el, akkor micsoda színek jöttek volna elő.

      Törlés
  3. ezek a kékek... :o ööö...biztos magától értetődő a válasz, félek is feltenni, de... ez így a normális, h a jég ennyire kék? vagy esetleg valami színezi ennyire ilyenné? vagy a színezés annyi, hogy kristálytiszta? :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, ez normális, de az okát nem tudtam volna neked elmesélni, így utánanéztem ezen a német oldalon:
      http://www.weltderphysik.de/thema/hinter-den-dingen/winterphaenomene/farbe-von-eisbergen/
      A lényeg lefordítva. Hogy milyen színű a jég az attól függ, hogy mennyi légbuborék van belezárva. Ha több, akkor fehér, ha kevesebb, akkor kék. Sokkal bővebben is elmagyarázzák, azzal van összefüggésben, hogy ha tiszta a jég, akkor átereszti nagyobb mélységekbe is a fényt és abból a kék szín törik meg a legjobban...a többi színt elnyeli a jég a mélyében, csak a kék marad látható...ezt szelektíve abszorpciónak hívják...valami fizikai duam hullámhosszak és a kristályok formája befolyásolja. :-)

      Törlés
    2. fizikai duma. akartam mondani

      Törlés
    3. köszönöm! :) hm, annyit tudok erre mondani, bármennyire is negédes: egyszerűen káprázatos a világ.

      Törlés
  4. Továbbra sem tudok értelmeset hozzászólni, csak hogy Hűűű meg Hááá... szám tátva :-)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűséges képek a rossz idő ellenére is! :-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről