2016. május 31., kedd

Portugália - Érkezés az Algarvéra

Ahogy előző bejegyzésemben írtam, hat óra hosszát kocsikázunk a szakadó esőben le a déli partra és amikor megérkezünk Lagos üdülőhelyre, és kiszállunk az autóból, egyszer csak kék és forróság fogad. Az óváros közelében, a parton találunk olcsó parkolót és innen indulunk egy sétára a centrumba. 

Lagos tele van gólyákkal, az egész város, és környéke is, lakóházakon, kéményeken, mindenütt fészkelnek a nagy madarak.

Kicsivel Lagos után van ez a hely, ahol egy csomó levágott fa tetején fészkelnek a gólyák és egyik egy elhagyott telephelyen, ahol gázpalackok vannak egy utánfutón, annak a tetején lakik:

Portimáio hídja előtt a lagúnákban flamingókat látunk, itt sikerül is megállni és fotózni őket:

Valamikor este felé megérkezünk Albufeirába, ahol a szállásunk van. Albufeira egy hatalmas naggyá nőtt üdülőhely. A szállásunk a centrumtól messze kiesik. A booking.com-on foglaltam ezt is, és Apartamentos Turistico Novochoro névre hallgat. Igen olcsó volt, 30 Euro alatt volt egy éjszaka ára. Az apartmanok nagyon, kényelmesek, jól berendezettek, a bútor kissé régimódi, de különben minden rendben van és elégedettek vagyunk. Kipakolunk és utána elmegyünk kocsival le a városba, ahol parkolni szinte lehetetlenség. A városmagban millió és megannyi étterem van, szinte az egész mindenség csak éttermekből áll. Rengeteg az angol és a partra meg nehéz lejutni, mert a sziklák tetejére építkeztek és magára a strandra csak a sziklákba vájt alagutakon lehet kijutni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése