2016. május 25., szerda

Portugália - Nazeré, Peniche

Batalhából Nazaréba megyünk, egy tegerparti település, mely régen halászfalu volt, de napjainkra nagy turistagyárrá nőtte ki magát. Fekvése, hangulata valahogy engem a a kaliforniaia partokra emlékeztet, amiket csak filmekből ismerek. Rettenrően éhesek vagyunk és itt enni szeretnénk, de egyetlen étterem sincs nyitva. Így lemegyünk a partra, majd fel a település felett álló sziklaszirtekre. 

Vannak, akik nem rettennek el a jéghideg víztől.

Peniche egy földnyúlványon fekszik és szép halászfalunak írja le az útikönyvünk. A földnyelv északi részén homokdűnés partszakasz húzódik:A falu kikötőjében egymás hegyén-hátán állnak az éttermek, már fél 8 van, de a legtöbbjük csak most nyit. Nagyon nehezen tudunk dönteni egy halas és egy helyi ételeket kínáló büfés étterem között. Végül párom a büféset szeretné. Itt 12,50-et kell fizetni és annyit ehetsz és ihatsz, amennyit akarsz (az italban helyi bor és sör, meg üdítők vannak benne). A választék viszont igen szegényes. Nyolc melegentartó edényben van a választék és abból igazából csak kettőt találunk tipikus portugál ételnek, a többi sült hús, meg köretek, rizs, amiket bárhol ehetünk. De nem bánjuk meg, mert nagyon jól lakunk és a két tipikus étel a legfinomabb. Az egyik valami összeaszott makrélákból áll, amiknek isteni finom ízük van, a másik pedig krumpliból és ledarált halból készített krumplipuffancsok, ezek is nagyon finokat. Minden esetre degeszre esszük magunkat és ma is jóval este 10 után árünk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről