2016. május 15., vasárnap

Lissabon - A város gyalog egy nap alatt/2.rész

Ahogy az erődítmény alatt az útikönyvünk által javasolt vonalat követjük, hamarosan átérünk a Rossio és Bairro Alto negyedekbe.









Keresztezve a Rua da Pratát és Rua da Augustát, egyszer csak ott áll előttünk, teljesen váratlanul az Elevador de Santa Justa, az összes ismert lissaboni felvonó sztárja, melyet 1902-ben Gustav Eiffel egyik tanulója, Raul Mesnier épített. Hatalmas fakabinja, 30 méterre emelkednek fel az utca szintjétől és ezzel egy kényelmes elérhetési módot biztosítanak az Igreja do Carmo romtemplomhoz. Egy liftezés ára 5 Euro fejenként, a viva viagem napi kárytával ingyenes! A beszálláshoz várakozó legalább 20 méteres sor negyed óra alatt megy le. Akinek nincs jegye, az direkt a felvonókezelőtől veheti azt meg.









Szédületes a kilátás fentről.











 

2 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről