2016. május 24., kedd

Portugália - Fátima, Batalha

Tomarból tovább indulva útba esik Fátima, egy zarándokhely. Arab nevét egy mór fejedelem lányáról kapta, akit 1158-ban a keresztény hódítók elraboltak és Ourém grófjának adták el. Fátima beleszeretett a grófba és megkeresztelkedett miatta és családot alapított vele. ... 
Itt csak megállunk, egyetlen fotót készítünk, mert a hely különösebben nem érdekel és indulunk is tovább a rekkenő hőségben. 

Leiria lenne a következő város, de úgy látjuk, hogy azzal együtt már nem férne bele minden a napi tervünkbe, így mérlegelve a látnivalókat, inkább Batalha mellett maradunk, ami Leiria után lett volna a következő célünk és Leiriát így kihagyjuk. 

Batalhában a dominikánus rend Győzelmes Szűz Mária, hatalmas angol gótikus stílusban épült korlostora található, mely a Világörökség része. Ebbe is 6 Euro a belépő. Építését a 14. században ketzdték. A nyolcszögletű kápolna építése soha nem fejeződött be. A királyi kerengő az ún. mánueli stílus egyik gyöngyszeme. 

Itt ingyen parkolót találunk, direkt a kolostor közelében. 

 


Lenyűgőző a sok kőből kifaragott aprólékos ciráda. Imádom ezt az építési stílust. A belső terek kellemes hűvössége pedig nagyon jól esik a kinti forróság után. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről