2016. május 31., kedd

Portugália - Érkezés az Algarvéra

Ahogy előző bejegyzésemben írtam, hat óra hosszát kocsikázunk a szakadó esőben le a déli partra és amikor megérkezünk Lagos üdülőhelyre, és kiszállunk az autóból, egyszer csak kék és forróság fogad. Az óváros közelében, a parton találunk olcsó parkolót és innen indulunk egy sétára a centrumba. 

















Lagos tele van gólyákkal, az egész város, és környéke is, lakóházakon, kéményeken, mindenütt fészkelnek a nagy madarak.









Kicsivel Lagos után van ez a hely, ahol egy csomó levágott fa tetején fészkelnek a gólyák és egyik egy elhagyott telephelyen, ahol gázpalackok vannak egy utánfutón, annak a tetején lakik:

















Portimáio hídja előtt a lagúnákban flamingókat látunk, itt sikerül is megállni és fotózni őket:









Valamikor este felé megérkezünk Albufeirába, ahol a szállásunk van. Albufeira egy hatalmas naggyá nőtt üdülőhely. A szállásunk a centrumtól messze kiesik. A booking.com-on foglaltam ezt is, és Apartamentos Turistico Novochoro névre hallgat. Igen olcsó volt, 30 Euro alatt volt egy éjszaka ára. Az apartmanok nagyon, kényelmesek, jól berendezettek, a bútor kissé régimódi, de különben minden rendben van és elégedettek vagyunk. Kipakolunk és utána elmegyünk kocsival le a városba, ahol parkolni szinte lehetetlenség. A városmagban millió és megannyi étterem van, szinte az egész mindenség csak éttermekből áll. Rengeteg az angol és a partra meg nehéz lejutni, mert a sziklák tetejére építkeztek és magára a strandra csak a sziklákba vájt alagutakon lehet kijutni.













1 megjegyzés:

  1. Tényleg érdemes letérni a pályáról a drága pályadíj miatt? Tudom hosszabb, csak pénzben meg nem mindegy..

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről