2016. május 28., szombat

Portugália - Cabo da Roca, Cascais

Sintrából a Cabo da Roca-hoz indulunk, ami az Európai Kontinens legnyutabarra fekvő pontja. Egy sziklaszirt, ahol egy obeliszk szerű oszlop áll, a helyet leíró táblával rajta és egy világító torony. Ide buszokkal érkeznek tömegesen a turisták, úgyhogy itt is megy a tulakodás és egyszer jó 5-10 percig állok egy helyen, mert szeretnék egy képet készíteni az adott partszakaszról, de két fiatal mászik oda ki a sziklákra és fotózkodik a végtelenségig ott. Látják, hogy készenlétben várok és annál inkább pózolnak. Végül dührohammal hagyom ott őket és a helyet. Lehetetlenül tudnak viselkedni az emeberek, nulla bennük a másik ember felé mutatott tisztelet vagy segítőkészség. Egyre jobban utálom ezt az utazásban. Mi mindig odafigyelünk, hogy ne zavarjunk másokat vagy félreálljunk a fotóikból stb...


A zöld domboldalakat virágmezők borítják, ami még szebbé teszi a panorámát. Sajnos kezd beborulni az ég. Itt már későre jár és ismét nagyon éhesek vagyunk, így elautózunk innen a Lissabon közeli tengerparti üdülőhelyre, Cascaisba, ahol valóban étterem étterem hátán sorakozik és nyitva is vannak. 
Az oda vezető út mellett ilyen dűnés partok mellett haladunk el: 
Ismét a halevésen filózunk, mikor meglátjuk a kebabost és inkább gyorsan, ismert finomat és sokat szeretnénk enni, így oda ülünk be és hamar és olcsón degeszre is esszük magunkat. 


A mai napon is tíz óra után érkezünk haza és most még pakolni is kell, mert holnap utazunk tovább Az Algarvéra. Megnézem az időjárás előrejelzést és egy egyész hétre rossz időt mond, esőt és hideget, amit egyszerűen nem akarok elhinni.

2 megjegyzés:

 1. 2009 máj.-jun.-ban jártuk végig ezeket a helyeket és jó volt látni a remek fotókat.Ahogy látom Tomart szépen felújították/azulejuk a falakon/
  Portugáliának van/volt?/ egy "ORBITUR" nevű camping hálózata,nagyon kényelmes mobil házakkal és helyben foglaltuk le mindig a következőt. Így É-D-ig csillagtúrában jártuk be.Lisszabonban a híd túlpartján volt a camping,de remek
  partszakaszon. Portót,Braga-t,Guimaraes-t,Coimbrát,feltétlen látni kell!! Nagy élmény!Sajnos Evora kimaradt,Mi Faro-nál álltunk meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, köszi, hogy írtál. Még jön pár képsorozat.
   Portugália sokkal többet kínál annál, mint gondolná az ember, több hét sem lenne elég a sok kultutrális emlék megnézésére, de őszintén szólva, bennem x-edik templom és kenegő után már csak egy agykáosz marad meg, túl sok kép és emlék között később már semmi különbséget nem tudok enni, mi hol volt, így jobb szelektálni és nem mindent egy csapásra megnézni.
   üdv

   Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről