2016. május 17., kedd

Portugália - Reserva Natural do Estuário do Tejo

2016. május 2. 

Ezen a napon kezdődik az autóbérlésünk. A második 24-órás jegyünkkkel még kényelmesen elmetrózunk a repülőtérre és egy órát vesz igénybe, mire onnan egy Nissan Notéval útnak indulunk. Az első célunk a Reserva Natural do Estuário do Tejo, egy bioszféra rezervátum, a Tejo deltájában, ahol számtalan vizi- és vándormadár él. Egy Evoa nevű cég kiépített itt egy fastégeken haladó tanösvényt, ahol lehet egyedül vagy vezetővel is nézelődni. Sehol sincs kitáblázva semmi és a gps sem találja ezt a helyet. Sokat kavargunk végtelen földutakon az érzéseink és a térkép után, míg megtaláljuk az Evoa elkerített területét.

kis kócsag

batlák (barna ibisz)


Az egész mocsaras vidék lélegzetelállítóan gyönyörű. Mindenütt tengerekben virágzanak ös illatoznak színes vadvirágok, hatalmas ragadozó madarak reppennek fel a földekről, gólyák, ibiszek köröznek az égen. Marhák henyélnek és legelésznek a füves síkságokon...Órák telnek el, mire az Evoához érünk, de amit útközben látunk, már azért is megérte idejönni.
















Sajnos az Evoa hétfőn zárva van, eme apróságot átfutotta a szemem az információs e-mailben, amit egy alkamazott írt nekem. Nagyon tudnék most mérgelődni, de igazából ez nem segít, mert ha tudtam volna is ezt, akkor sem tudtunk volna másik napon idejönni. Így magát a fő látványosságot nem látjuk, de ha nem jöttünk volna ide, akkor a többi szépséget sem láttuk volna. Szóval még így is megérte.




csodálatos vörösgém

pásztor gém













Már 14 óra felé jár, amikor kitalálom, hogy akkor a maradék időt, valamilyen távolabbi kirándulással töltsük el és felautózunk innen Santarémba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről