2016. május 26., csütörtök

Portugália - Sintra, Quinta da Regaleira

A Sintra nevű falu szélén, mely valamikor királyi város volt, a meredek hegyoldalakba építve több világhírű kastély is található, melyeket a lissaboni arisztokrácia épített. Sintra és a paloták egy része a Világörökséghez tartoznak.

Reggel fél 10-re érkezünk Sintrába és nem igazán látjuk át a település strukturáját. Egy út vezet be a városba, mely aztán a hegyre fel kanyarog és egyirányú, így már nem is jutunk vissza magába a városmagba. Az első kanyarok után máris a Quinta de Regalaria kastélyparkja mellett haladunk el és itt lehetetlenség parkolni, így továbbhajtunk. Kicsivel később a jobb oldalon egy kastély található, nagy udvarral, ahova sorba hajtanak be autók és ott parkolnak, de mivel nem tudjuk, hogy ide be lehet-e menni akárkinek, vagy ezek a kastélyokban dolgozó alkalmazottak, akik itt parkolnak, nem merünk oda beállni, hanem eme kert kerítése előtt tesszük le a kocsit. Ekkor még mi vagyunk az elsők itt, de később, amikor visszajövünk, az összes kerítés melletti hely és a kastélykert is tele van.

A kastély főbejáratával szemközti padokon várakozunk és pontosan tíz órakor eresztenek be. A belépő fejenként 6 Euro és ebben csak a park van benne, mert az épületbe nem lehet bemenni.


A Quinta de Regalaria (Estrada de Monserrate néven is ismert). A palotát a 20. század elején egy olasz építész építette egy Brazilíából hazatérő multimilliomos, kávé - és drágakőkereskedő, Antoni Augusto Carvalho Monteiro számára. A nagy kiterjedésű trópusi kert alatt több alagút- és barlangrendszer található (egy elemlámpa itt jól jöhet, mert a hosszabb szakaszok teljesen sötétek).


1 megjegyzés: