2015. augusztus 4., kedd

Izland - 4. nap - Skaftafellsjökull gleccser

Visszaérve az infóházhoz, veszünk ott egy-egy cappuccinót. Nagyon hideg van. Szerencsénkre az eső ismét eláll. Ezután a Skaftafellsjökull gleccserhez indulunk el. Oda fél órás az út oda és vissza is. Minél közelebb érünk a hatalmas jégtömeghez, annál hidegebb lesz. Olyan, mintha a gleccsernek lehelete lenne, mintha kilélegezne és a hideg szele szinte leborotválja az arcunkat. A sapkák, sálak, kesztyűk mindig a hátizsákban vannak.







Lélegzetelállító látvány a gleccser előtt állni és törpének lenni egy ilyen gigantikus jégfolyam előtt, aminek felülete koszos szürke, de a tisztább helyeken meg átszűrődik az a mesebeli világoskék szín, hogy szinte világít. Letört jégtömbök úszkálnak a gleccser előtti kis tóban. Hihetetlen és lenyűgöző látvány és élmény itt lenni. Számunkra ez a kis túra jobban megérte, mint a vízesés. 















Pont mire visszaérünk az infós házhoz, akkor kezd el újra esni az eső, jobban mondva szakadni és ismét elnyeli a köd a tájat, hogy semmit sem lehet látni. Baromi nagy szerencsénk volt a gleccsernél. 

2 megjegyzés:

  1. Ez valami lélegzetelállító... én ilyet még sosem láttam, gyönyörű!

    VálaszTörlés
  2. Valóban nagyon szép, különösen megint a formák nyűgöznek le. A fotó, amin az apró emberek láthatók a nagy gleccser mellett szemlélteti igazán.
    Azért örülök, hogy innen a meleg szobából látom mindezt, nem vágyom rá ott lenni.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről