2016. május 18., szerda

Portugália - Gólyák az úton Santarém felé

Elindulunk az N118-as úton északra. Igazából a délutáni időpont már mindenhez túl későn van, de valami jót ki fogunk még hozni belőle. Síkságokon és falvakon át autózunk és mindenfelé, amerre csak nézünk gólyákat látunk a mezőkön sétálva, a kéményeken féyzkelve, de néhol még a leglehetetlenebb helyen is, mintha túl sokan lennének és már nem találnának elegendő természetes fészekrakó helyet. Egy hatalmas tévé- vagy rádióadó tetején három helyen próbálnak a gólyák fészket rakni.









Santrarém városában landolunk, ahol sok gótikus régi templom található, eléggé szétszórtan. Végül csak a város tetejében, egy kilátóban állunk meg, mert nincs kedvünk annyit mászkálni pár templom miatt. A hőség is igencsak nagy lett és ránktelepedett egy olyan szintű álmosság, hogy legszívesebben az autóban aludnánk egyet, e pillanatban éppen kifogyott bennünk minden meghajtó erő és érdeklődés bármi iránt is. 




Útközben veszünk nagyon finom friss péksüteményeket és hideg kólát, azzal próbáljuk élesztgetni magunkat. Végül pedig úgy döntünk, a maradék idő estig még elég lehet Óbidosra, inkább oda megyünk tovább.

1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről