2018. június 19., kedd

Madeira - Delfinleső hajókirándulás

Május 13.

Ma megyünk a delfinleső katamaránkirándulásra, ami 12-kor kezdődik Funchalban. Calhetából, azaz tőlünk is indulnak ilyen túrák, de egyik sem tetszett, mert kisebb csónakok, amiken nincs wc sem és 40-60 Euro között mozognak, míg ez a cég, akiket választottunk, háromszor mennek egy nap szép nagy katamaránnal és 30 Euroban kerül 3 órára. Még azért is választottuk a Magic Dolphint, mert ez a katamarán látható a fotómon, ahol a Christo Reitől láttuk a delfineket és úgy gondoltuk, ezek szerencsések mindig.

Ismét a telefericonál lévő parkolóházban hagyjuk az autót és mivel elég korán megérkezünk, még veszünk egy cappuccinot a kikötő mögötti Mc-ből. A tengeren erős a szél, nagyon felcsapnak a hullámok a hajóra és hideg is van. Nem is csoda, hogy fürdőzős ajánlatot mindeki visszautasítja. Delfineket sajnos nem igen látunk, azaz csak hármat, igen messze, és igen rövid ideig. Viszont kétszer látunk nagy caretta teknőst a víz felszínén úszni. A cabo Giraoig hajózunk el és visszafelé direkt a part mentén megyünk, ahol látunk több natúrmedencés strandot és egy nagyon hosszú, szépen kiépített sétálóutat, meg hatalmas szállodákat is.
















































Ha nem is láttunk nagy delfincsoportot, de maga a hajózás szép volt és élveztük. Utána pedig még egy jó darabig Funchalban sétálgatunk.

1 megjegyzés:

  1. Kár, hogy nem láttatok sok-sok delfint.
    Viszont a víz, az milyen hihetetlenül kék! :-) Gyönyörű szine van!

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről