2018. június 18., hétfő

Madeira - Pihenős nap

Május 12.

Mára nem terveztünk semmit, úgy gondoltuk, hogy a tegnapi nagy túra után ma csak lustálkodunk, ha szép idő lesz, a medencénél henyélünk majd. Így aztán 10-ig alszunk és azután mégsem tudunk a fenekünkön maradni, 12 körül elindulunk, hogy jó lenne valahol egy olyan kis ebédet elfogyasztani, mint amilyet a Sao Lourenco túra után ettünk, nem rendes ebédet, csak ilyen kis adag előétel szerűt, pár tengeri herkentyűvel. Paul de Marba megyünk, mert ott a falu legutolsó vendéglője szimpatikusnak maradt meg a fejemben, de most nem az. Végigsétálunk az egész falun, ami totálisan kihalt, rajtunk kívül egy lélek sincs benne és a központi tér három kis bárja, étkezdéje sem éppen szimpi, így csalódottan továbállunk, mert ötletünk az is nincs, hol lehetne jót enni a közelben.


Felkacskaringózunk Calheta felső falujába, majd egy hegyi úton le a parti Caletháig, de semmit sem találunk. Azután eszembe jut, hogy amikor el akartunk menni arra az útra, ahol vízesés esik le direkt az útra, ami alatt átmennek az autók, mint a kocsimosóban, ahogy ezt az utat kerestük (ami folyamatosan le van zárva) át kellett autózzunk Madalena do Mar településen, ahol több éttermet is láttam. Ide megyünk, és valóban négy vendéglőt találunk, mindegyik szimpatikus és alig tudunk dönteni, végül abba megyünk, ami a legkülönösebb kinézettel bír. 



Tele van és nagyon hangulatos. M. dizsnósültet eszik, aminek a tetejére egy tükörtojás van rásütve, én pedig egy egész polipot, ami sajnos nem grillezve van, hanem egy paradicsomos szószban főzve, aminek nem szeretem az ízét és főve sem annyira a kedvencem, de mindeképpen polipra vágytam és megkockáztattam. Míg M. étele mellé hatalmas adag sültkrumpli van, az én köretem zöldbab és répa, hidegen a konzerves dobozból. Hát én nem vagyok elragadtatva, de jól lakok, nekem is húst kellett volna rendelnem, mert a másik étel nagyon finom. Két üdítővel majd két cappuccinóal 22,90-et fizetünk. 





Utána hazaindulunk, bevásárolunk és egy pici sétát teszünk Calheta kikötőjében és 16 órakor már otthon is vagyunk, ahol szép idő van és jó két órát sütkérezünk, olvasunk a medencénél. Vacsorára garnélákat csinálunk. Hideg szél támad fel, a házban nagyon hideg van. Élveztük a semmittevős napot is.


Calheta import hommokkal feltöltött kikötői strandja:


Szemközt, direkt a kép közepén van a házunk:


itt közelebbről:
a három piros tetős villa közül a bal felső szélső a miénk, alatta a hét világosabb tetős, két totálisan luxus villa, a baloldalinak medencéje is van, kétszáz Euróval többéert bérelhettk volna ugyanerre az időszakra




2 megjegyzés:

  1. Jó kis pihenős nap volt. Az előző napi nagy túra után ezt meg is érdemeltétek 😉
    Aranyos helyen szálltatok meg.

    VálaszTörlés
  2. So ein Ruhetag sollte auch in jedem Urlaub sein, wirklich die Seele baumeln lassen. Schade dass ihr nicht vor Ort noch ein gemütliches Lokal hattet und ihr fahren musstet.

    Liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről