2018. június 27., szerda

Naturpark Föhrenberge, Perchtoldsdorfer Heide Bécs mellett

Április végét írunk...

Autóval utaztunk haza Magyarországra. Szerettünk volna útközben valami természeti szépséget látni, ami nem igényel nagy kitérőt. Így elkezdtem google térképen a hazafelé vezető autópálya melletti zöld területeket kinagyítva elemezgetni, ha sokat ígérő nevük volt, rákerestem és így akadt meg s szemem ezen a nagy zöld folton, Bécs délnyugati szélén. A hatalmas nagy természetvédelmi terület egyik részében ürgékről írtak és ezért úgy döntöttünk, itt állunk meg a hazafelé úton. 
Április végéhez mérve nem normális 32 fokos hőség volt ezen a napon. Kicsit nehezen találtuk meg a termésetvédelmi területet, illetve parkolási lehetőséget. Éppen, hogy csak pár métert mentünk, máris ámulatba estünk. Az üdezöld, dombos tájat ösvények szelték keresztül, a mezők tele voltak tavaszi héricsekkel és már nagyjából elvirágzott leánykökörcsinekkel, csak úgy mindenfelé. Fehér apró virágba borult bokrok tüzdelték a tájat.













Ürgék lukaiból is láttunk jó néhányat, de ürgét nem sikerült felfedezni egyet sem, ami nem is csoda, mert az egész tájat ellepték a kiránduló, pokrócokon piknikező vagy napozó emberek. Ez utóbbi is meglepett, mert ahol lakunk, a közelünkben lévő egyik természetvédelmi területen még az ösvényről letérni is tilos, és amikor ezt egyszer mégis megtettük, pár perc alatt ott is termett egy erdőőr, aki hatalmas bírsággal fenyegetett és csak sok kétségbeesett elnézés után engedett el büntetés nélkül. Itt meg az emberek szabályosan letapossák ezeket a kihalófélben lévő, ritka, nagyon védett virágokat. 










Ez a hely egyszerűen csodálatos volt. Direkt a nagyváros szélén egy mesebelien szép hely és egész Bécsre rá lehetett látni. Ismét megdobbant a szívem Bécsért, amit imádok és annyira szeretnék inkbb ott élni, mint München mellett. 

Egy jó úrát töltöttönk csak el itt, mert a hőséget alig bírtuk elviselni és valamikor haza is akartunk érni Budapestre.

2 megjegyzés:

  1. Ob es dann auch so wäre wenn du tatsächlich dort wohnen würdest....ich habe da ein paar kleine Zweifel, denn Wien ist zwar schön aber die Wiener selbst doch auch "speziell"

    Ein schöner Naturpark und ich finde es auch klasse wenn Waldarbeiter genau drauf achten. Kommt hier auch immer mehr zu Greifen wenn Wanderer sich in bestimmten Gebieten keine Erlaubnis geholt haben oder vom Weg abweichen.

    So wie ja auch Masca schon länger gesperrt wurde, einfach zu viele Unfälle (Rettungen), neben noch anderen Dingen. Vielleicht wieder am August geöffnet....

    Liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liebe Nova,
      ich habe Wien immer geliebt, ich war schon zahllose Male dort und habe immer das Gefühl gehabt, es wäre meine Stadt, wo ich mich wohl fühle und dann wäre ich nur 2,5 Std weit entfernt von Budapest.
      Ps. ich habe endlich Zeit und arbeite meinen ganzen deutschen Blog durch und habe vor ca. in einem Monat es erneut zu eröffnen.
      Liebe Grüße

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről