2018. június 10., vasárnap

Madeira - Kilátók és botanikus kert

Május 8.

A tegnapi túrázós nap után egy lazsálósabbra vágytunk ma. 9-ig alszunk és kényelmesen készülődünk. Ma a Funchalhoz tartozó botanikus kert a célpont. Odafelé útbaesik két kilátóhely, ahol kabinos felvonó is van: a Faja dos Padres és a Rancho. 













Ismét Funchal felé egyre felhősebb az idő. A botanikus kertbe 6 Euro a belépő. A kert nagy és a hegyoldalban van lépcsőzetesen felépítve. A gondoltnál több idő elmegy itt. Az idő nagyon változó ma, hol süt a nap és meleg van, hol borús és csepereg az eső és hűvös van. 

A botanikus kertről olyan sok képem van, hogy azok nagyobbik részét egy külön bejegyzésben mutatom, itt csak pár kollázst és a nap további folytatását is egy következő bejegyzésben mutatom.





 

2 megjegyzés:

  1. Der liegt ja wirklich irre...so am Hang^^ Finde ich klasse, mal etwas anderes, auch mit der Seilbahn. Da musste ich grinsen denn hier ist so eine Bahn auch schon seit Jahrzehnten im Gespräch: oberhalb von La Paz runter an die Playa Martianez ;-) Denke aber mal das wird nie umgesetzt.

    Wünsche dir liebe Flögi einen tollen Wochenstart und sende viele Grüsse rüber

    N☼va

    VálaszTörlés
  2. Botanikus kert, te jó ég, már ez a pár kép csodás! Lapozom tovább. :-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről