2018. június 12., kedd

Madeira - Garajau (Christo Rei), delfinek és Camacha

Még a Ponta do Garajauhoz, a Christo Rei szoborhoz megyünk. Ez egy Krisztusszobor, ami a rioira akar emlékeztetni, de abszolút nem egy nagy szám. A kilátóból viszont szép a kilátás. Ahogy bámuljuk a tengert, észreveszünk egy csomó delfint a vízből magasra kiugrálva. Nem csak úgy úszva, előre ugrálnak, hanem függőlegesen ki a vízből magasra, szaltókkal. Vagy 50 delfin van összesen, egymástól távolabbi kisebb csoportokban. A végtelenségig nézzük őket, legalább fél órán át műsoroznak, míg a delfinleső hajók is odaérnek és látjuk, ahogy direkt azok előtt ugrándoznak. Ilyenben még soha nem volt részünk, hogy delfineket egy kilátóból, fentről, a szárazföldről az óceánban, ekkora csoportban láttunk volna. Gran Canariánál is ilyen nagy delfincsoportot figyelhettünk meg a hajóról és azok is szaltóztak és játszadoztak egymással, de ilyet egy kilátóból látni, nem mindennapi esemény. A többi ember, akik itt jönnek-mennek, semmit sem vesznek észre. Mindig annyira ki tudok akadni azon, hogy mennyire vakon járnak-kelnek az emberek a világban.
Itt is van kabinos felvonó és a parkoló kávézójában iszunk egy drága cappuccinót.














Innen még felautózunk Camacha kosárfonó faluba, de ott semi érdekeset nem látunk. Végül a D-betűs nagy sportáruházba megyünk, amit az autópályáról már az első napon kiszúrtam és alaposan bevásárolunk. Nekünk ez minden nyaralás fénypontja, ahol van ilyen áruház, mert ahol mi élünk, nincs és mindig találunk jó dolgokat kedvező áron. Fél 8-ra érünk haza. Garnélákat készítünk vacsorára.

2 megjegyzés:

  1. Sowas ist wirklich immer ein Erlebnis und ich werden nie vergessen wie ich als Kind mit meinen Eltern auf der Adria in unserem Zodiac mitgefahren bin und direkt neben uns Delfine aufgetaucht sind. Einfach nur toll. Klasse dass du sie so direkt beobachten konntest.

    Wünsche dir noch einen schönen Tag und schicke liebe Grüsse rüber

    N☼va

    VálaszTörlés
  2. Jaj, a delfinek, de édesek!
    Hát igen, Flögi, vannak ilyen vak emberek, de ez az ő bajuk, ezen te ne bosszankodj! ;-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről