2018. június 25., hétfő

Séta az Ebersbergi-erdőben

Még áprilisból...

Az Ebersbergi-erdő egy 90 négyzetkilométeres összefüggő erdőterület, amely Németország legnagyobb erdejei közé tartozik.
Ez az erdő nincs is nagyon messze tőlünk, talán 40-50 km-re.
Az erdő egy rész természetvédelmi terület.
Rengeteg túraútvonal szeli keresztül és van egy pici vadasparkja is.

Az egyik parkolótól jó pár kilométert gyalogoltunk egy széles erdei úton, míg elértük a tanösvényt, ami a vadasparkhoz vezetett. Az erdő végig csodálatosan illatozott a fenyőgyantától.













A vadasparkban sok vaddisznót láttunk. Vannak magaslesek is, direkt a kerítésen kívül, amikre fel lehet mászni és ott sokáig üldögélve lehet nézni a disznókat, akik szerencsével közel is jönnek.
A vadaspark neve "Sauschütt" és egy ugyanilyen nevű sörkert is tartozik hozzá, jó ételekkel és házilag késízetett nagyon finom süteményekkel, kedvező áron. A név eredete a vaddisznók etető helyéből ered, ahova kitették az eledelt a vaddisznóknak.










1 megjegyzés:

  1. Hach...sowas von niedlich die Frischlinge...wenn die mal so klein blieben ;-))

    Ein schöner Wald und toller Spaziergang. Danke fürs Mitnehmen.

    Liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről