2010. október 7., csütörtök

Szállásaink

Autókölcsönző

Az „economy car rentals” közvetítőnél foglaltunk, mert ez volt az egyetlen olyan cég, aminek árai sokkal olcsóbbak voltak bármilyen más a neten talált cégénél. Míg általánosságban a Ford Fiesta/Citroen C3-nak nevezett kategória autói 3 hétre 800 Euro körül voltak másutt, itt 448 Eurót fizettünk erre a kategóriára, de mégis nagyobb autót kaptunk. A közvetítő díja 2 Euro volt. Minden nagyon precíz volt, tudom meleg szívvel ajánlani ezt a lehetőséget. De ha legközelebb megyünk, közvetlenül az Auto Union cégnél fogunk foglalni. 

Szállásaink

Finikounda – Chroma Houses
5 bungaló házból álló egység, direkt a (z esetleg zajos, nekünk nem volt az) főút mentén, Finikounda városától kicsit fentebb, nagyon szép rálátással a falura. 
Teljesen új építésű, ízlésesen berendezett házak, tágas belső térrel, tágas, kényelmes fürdőszobával, kényelmes ággyal, légkondicionálóval, tévével, szúnyoghálókkal, kicsi konyhasarokkal, mely hiányosan berendezett (műanyag tálak, de négy személyre elegendő minden, egy fazék, egy serpenyő, nincs vízforraló, kétlapos elektromos rezsi). A szemetet nem ürítik, mi vittük le minden nap, ágyat húznak és törölközőt cserélnek 4 naponként. Tiszta apartman. Kényelmes, nem túl nagy erkéllyel, teregetővel (csipeszek nélkül). 
Finikounda kellemes, nyugodt (főleg németek, osztrákok által kedvelt) mindennel ellátott üdülőhely, kellemes, homokos strandja van és sok látnivaló a környéken.
Direkt felette a dombon a család másik háza: Sardelis Studios. 
Mindkettőt egy közvetítő révén találtam itt: http://www.finikounda.at/
A közvetítő salzburgaban élő osztrák, be lehet nála fizetni (5 Euro/nap a közvetítés díja – gondolom, ahogy utánaszámolok). 
A tulaj közvetlen elérhetősége is meg van, de ő nem beszél nyelvet, csak nagyon kevés szót angolul, ezért nála inkább a görögül beszélők vannak előnyben. 
Mindketten ott laknak a házukban, helyben is meg lehet találni őket. 
A bungaló ára közvetítő által júniusban 45 Euro/éj volt. 









Agios Nikolaos – Apartments Skafidakia 
Stílusos, kőház, kívül-belül szép, ízléses. Két szobából (lakórész konyhával együtt és hálószoba) álló apartman. Tágas, kellemes, szép, új berendezésű, légkondicionált, tévés, teljesen felszerelt konyhája van, bőséges edényválasztékkal, vízforralóval (talán mikro is volt?). A fürdőszoba nagyon kicsi, nincs zuhanytálca, de hamar lefolyik a középen lejtős térben a víz, van vileda felmosó, hamar el lehet takarítani a vizet. Nagy, nagyon szépen (agyagkorsók tele virágokkal, bougainvillea ív a bejárat felett…) kialakított erkélye van, teregetővel, pár csipesszel. Minden nap takarítják. 
Agios Nikolaos aprócska falu, nagyon bájos, de 5 perc alatt kifogy a látnivalóból, Stoupa 1-2 km-re fekszik, kellemes strandokkal. A környéken sok a látnivaló. Boltok Stoupaban vannak., 
A tulajdonos család másik szállásokkal is rendelkezik, ezek a Skafidakia villák, mindkettőt a www.zorbas.de honlapon találtam. Foglalás nélkül mentünk oda, könnyen meg lehet találni. 
A nagy apartman ára júniusban egy éjre 40 Euro volt, többre (nekünk) 37 Euro. 










Mavrovouni – Studios Gi Theon
Szép, modern, kívül, belül izléses új apartmanház (azaz stúdiókkal), direkt a tengerparton, 2-3 km-re Gitgiotól. A szoba kicsit kicsi, de hosszabb időre maradóknak nagy szekrény áll rendelkezésükre. A fürdőszoba korrekt, nagyon szép, új, tiszta. Szúnyogháló, légkondicionáló, tévé van benne. Az erkély hatalmas, a tengerre néz. Szárítókötél csipeszekkel fut a hátsó gang előtt, ahova este süt a nap. Konyha „van”, azaz egy mosogatópult alatta hűtővel és néhány műanyag edénnyel, amikkel nem sokat lehet kezdeni. 
Direkt a szomszédban van egy étterem, este elég zajos. A part széles, homokos-sóderes, gyorsan mélyülő vízzel. 
A szoba ára júniusban 45 Euro/éj, mi 40-re tudtuk lealkudni. 
Kirándulásokhoz jó a fekvése, Githio közelsége vonzó. 







Elafonissos – Anatoli rooms
Két szoba van a házban a halászkikötőben és a család saját házában másik szobák, hátrébb a városi strand végénél. Mi a kikötőiben laktunk.  
Kicsi, de felettébb ízlésesen berendezett szoba. Az első emeleti kis konyhával (teljesen mindennel ellátott), a fenti csak hűtővel. Teljesen frissen renovált, új, szép bútorokkal berendezett, tiszta, légkondicionált, tévés, szúnyoghálós szoba, két erkéllyel: kicsi hátul az utcára néz, nagy elől a halászbárkákra és a fő sétáló utcára. Tájolása miatt nagyon forró szoba, folyton minden irányból süti a nap, sokáig hangos a kikötői sétány, de bájossága mindenért kárpótolt minket. Szemetes nincs! Nagyon tiszta szállás. Teregető van csipeszekkel. Készséges, bármiben segítőkész tulaj (Jannis) jól beszél angolul, a szállás alatt működik a grilltívernája. 
A szoba ára júniusban 30 Euro/ éj volt. 















Paralia Tiros – Apartments Megas
Direkt a parti sétányon (úton) álló régi ház. Nagy, tágas belterű, négy fős apartmanokkal. Régimódi, de nem elhasznált berendezéssel, légkondicionálóval, tévével, szemetes itt sincs!, nagy, jól felszerelt konyhával, két erkéllyel, egyik a tengerre néz, másik a hegyekre, tágas, de szintén nagyon régies berendezésű fürdőszobával. 4 nap alatt nem volt senki takarítani, szemetet elvinni, vagy törülköző cserélni, ennek ellenére tiszta volt. Szárítókötél van a hátsó erkélyen (este napos) csipeszekkel. A tulajdonos család kicsit kíváncsiskodó, de kedves, szívélyes, nem beszélnek nyelvet görögön kívül (csak a lányuk férje, ha ott van). 
Tiros nagyon nyugodt, csendes, csodálatos fekvésű falu, júniusban kissé kihalt volt, a part kavicsos, a víz gyorsan mélyül. Kirándulásokhoz jó kiinduló pont. Sok kis bolt van, de alig lehet kapni valamit. 
Az apartman ára júniusban egy éjre 35, többre 30 Euro/éj volt. 














Poros – Drossinos Studios
Direkt Poros város után, a hídról balra kanyarodva, 200 méterre. Nagyon régi, kicsit lelakott szállás, minden kicsi, a szoba, a fürdőszoba, a konyha rosszul felszerelt (rezsó, kevés edény). Van 3 fős apartmanjuk is, az nagyobb (mi abban voltunk). Légkondicionálóval, tévével, tágas erkéllyel, kilátással a Poros város gimnáziuma mögötti kicsit zártabb öbölre. Szemetes itt sincs! Takarítás viszont minden nap van! A tulajdonos család a házban legfelül lakik. A közelben több étterem és két strand is van. Bevásárlási lehetőség Poros városában (kb. negyed órányi séta). 
A szállás ára júniusban 30 Euro/éj volt. 







Szemközt a Matrona, Verkáék szállása:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről