2010. szeptember 3., péntek

Bad Tölz, Regensburg, Landshut, Landsberg

Régi kirándulások

2004. elején, télen, nagy hidegben voltunk Bad Tölzben. Ez a kedves kis város, gyógyvizéről híres és az Alpok lábánál fekszik, az Isar folyó partján. Ennek szereplői nem az irodalmi németet, hanem a bajor dialektust beszélik. Ebből sokat tanultam bajorul, mert a bajor egy teljesen egyedi ága a német nyelvnek.



Ugyanez időtájt voltunk Regensburgban, persze itt is hidegben :)

A műemlékekben leggazdagabb német városként emlegetik az ősidők óta fontos közlekedési csomópontként ismert nagy várost. Itt egyseül a Duna és Regen nevű folyó.



Landshut
A város a XII. században alakult ki a meredek sziklafalon álló Trausnitz vár alatt. A régi városfalból és tornyokból még most is sok látható. Itt 2005. januárjában jártunk. A városnézés jó téliprogram, csak éppen hasonlóan csontigjáró fagy volt e napon, mint ahogy anno Augsburgban is. Így rövid séta után egy kedves kis kávézóban landoltunk.



Tavasszal voltunk Landsberg am Lechben. Ennek is, mint a legtöbb bajor városnak van ilyen várfallal körülvett történelmi városmagja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről