2010. szeptember 25., szombat

Großglockner 3.

Großglockner – utolsó nap
2005. július 7. Kaprun, Salzachklamm, hazautazás

Hát nincs szerencsénk. Szakad az eső. Lógó orral pakolunk össze és búcsúzkodunk a kiadó szobánk tulajdonosától, megígérjük, hogy még visszatérünk. Sajnos nincs keresnivalónk az esőben a magas hegyekben. Sétálunk Bruckban, majd elmegyünk Kaprunba, és ott megnézzük a Sigmund Thun szurdokot (Klamm). 




Esőben járjuk végig a szűk sziklahasadék fapallóit. A látvány még így is lélegzetelállító. Alattunk zubog a vad patak, fejünk felett vízesések zuhannak alá. A hasadékban talán 500 méter hosszú lehet az út. Onnan a legalsó, kis víztározóhoz lehet sétálni, a Klamm-Speicherhez. Majd a páfrányokkal benőtt erdei ösvényen gyalogolunk vissza a parkolóba. Az eső alábbhagy, így sétálunk még egyet a városban, szálloda szállodát követ. Megnézzük a várat is. Megint zuhog. Ennyi volt, elindulunk haza, most Salzburg irányába. Útközben sok szép falut érintünk. Szerettük volna megnézni a Lichtenstein Klammot is, St. Johannt, Bischofshofent, Werfen mesébeillő várát, a Jégvilágot, meg még ezer mást is. Egyetlen egyszer áll el az eső rövid időre, ekkor pont a Salzachklammnál járunk, hát megállunk és megnézzük. A szurdokban fel van duzzadva a patak és sáros, barna vize vadul hömpölyög, a sziklafalakat nyaldosva. 


Salzburg után felkanyarodunk az autópályára. Annyira szakad az eső, hogy alig lehet kilátni a szélvédőn. Csak a bicikliket sajnálom a kocsi tetején, vajon, hogy bírják a megpróbáltatást? Késő délután érünk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről